Annons
Nyheter

Mer KLÖS i KLORNA !!!

Nyheter • Publicerad 10 december 2008

Igår var jag på Socialnämndens sista sammanträde för detta året. Det blev lite diskussion om olika politiska alternativ och skulle mina meningsmotståndare ge en bild av mig så skulle den nog innehålla termer såsom "hetsig", "onyanserad", "aggressiv" och annat som kan känneteckna ett icke svenskt temperament.

Nu är jag nog s.k. svensk i många avseenden - den ärftliga belastningen kan räknas i sekler -, men då jag känner engagemang blir jag liksom "till mig". Det är absolut inget jag ber om ursäkt för, snarare ser jag det som en tillgång inte minst i politiska sammanhang.

Annons

Tänk Er själva en vanlig svensk politisk diskussion. Hur rolig är det egentligen på en skala 1 till 10. De flesta skulle nog säga att vanligtvis ligger betygssättningen betydligt närmare botten än toppen. Det är ju för fanken nästan så att såväl åhörarna som deltagarna faller i lätt sömn. Varför är det egentligen på det viset? Har vi inget längre att tro på och kämpa för?

Jag är övertygad om att den politiska debatten måste "hottas" upp. Hur många ungdomar är intresserad av ett likriktat, välmenat snack? Svaret är - vågar jag påstå - nästan ingen eller i vart fall väldigt få. Och tar inte ungdomarna vid riskerar folkstyret att tyna bort.

Nej, upp på barrikaderna och kämpa för det som Ni verkligen tror på. Ta strid för såväl det lilla som det stora, oberoende av politisk övertygelse. Dock för egen del kommer TOMTEN alltid att vara RÖD.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons