Annons
Nyheter

Lyckligt lottad

Nyheter • Publicerad 23 december 2008

Att vara tomte trodde jag knappt jag vara mäktig att vara, men nu har jag bevisat inför mig själv och förhoppningsvis även för andra andra att det går visst bra. Men kostat på lite har det eller så har jag bara dålig kondis. Med största sannolikhet är det det senare och hur skall det då bli efter all långhelg med all julmat. Ja, ja - den tiden, den sorgen.

Boråsare har varit oerhört generösa. Erika, den lilla filuren, har ringt runt och människor har varit oändligt trevliga och tillmötesgående. Så här dagen före på självaste lille julafton har vi varit på Radio 7 och fått en hel kasse med olika tekniska godsaker samt förmodligen en hel del annat. Tomten är inte särskilt tekniskt lagd, varför jag sammanfattar godset på det viset.

Annons

Sedan har vi - tomtemor och jag - varit hos, som jag tror, Sjuhäradsbygdens trevligaste änka som verkligen lever upp till epitetet Glada änkan, även om hon verkligen saknar sin man så har hon mycket glädje att bjuda på. Hennes numera avlidne man hade kvar hela sin garderob i lägenheten och sicken garderob. Själv brukar jag ju nöja mig med ett par jeans och ett par kortbyxor med någon T-shirt till för hemmabruk, men i detta fallet var det en helt annan division. Tomten fick kånka och kånka, ändå var det bara förnamnet. Hela bilen fylldes med grejor.

Lägg därtill tomtemor och hennes väninnas inslagning av allt annat igår, så får ni bilden av någon, inte bara tomten själv, som kan sägas vara eller bli riktigt lyckligt lottad på Gemensam jul.

GOD JUL är det minsta jag kan önska alla läsare så här i bråda tider dagen före DOPPAREDAGEN.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons