Annons
Nyheter

Koppleri !

Nyheter • Publicerad 11 augusti 2008

Om vi slår upp 6 kap i brottsbalken kan vi där under en paragraf läsa om koppleri. Det är inget trevligt brott alls, ty förknippat med det är ett ekonomiskt utnyttjande av en stackars människa som mer eller mindre tvingas till prostitution.

Sedan kan vi kanske se ordet i ett något mindre dramatiskt sammanhang och då se det enbart som ett sätt att få människor att komma i kontakt med varandra. Eller vad sägs om det lilla trevliga e-postmeddelandet jag fick idag från för mig två okända personer vilka tydligen brukar läsa min blogg och på det viset känner att vi känner varandra lite. De säger att de gillar vad jag brukar skriva och frågar nu om inte jag skulle kunna tänka mig att viga dem. Och visst kan jag tänka mig det, mer än gärna.

Annons

Är inte det helt fantastiskt, så säg. Att personer många gånger kan träffa varandra över nätet och det ofta med lyckat resultat är väl inte längre någon hemlighet. Kanske vi i vår bekantskapskrets också känner någon eller några som på det viset har blivit lyckliga. Men nu kan kanske bloggen också föra samman inte bara de lyckliga tu utan också han eller hon som skall legalisera det hela. Koppleri ur en enbart positiv synvinkel.

I sammanhanget kan jag inte låta bli att tänka på vad en kamrat skrev till mig då han och jag var helt små. Så här gick versen "Förälska dig ofta, förlova dig ibland, men gift dig för tusan så sällan du kan"

Jag tror vi är många som kan instämma i det lilla pekoralet.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons