Annons
Nyheter

Kan jag ana en lätt grinig chefredaktör?

Nyheter • Publicerad 17 mars 2011

Visst kan jag ha fel. Det har jag haft förr, så varför inte. Men ändå kan känslan, uttryckt i rubriken, vara den korrekta åtminstone utifrån det egna perspektivet.

På sistone har det skrivits en hel del om Nya BT och hur den tidningen är tänkt att se ut. Många demokratiska tankar har förts fram och det är utmärkt. Människor av olika slag och med varierade intressen bjuds in för att förbättra BT som Sjuhäradsbygdens största avisa.

Annons

Men sedan kunde jag för några dagar sedan läsa en något bitsk kommentar från chefredaktör Stefan. Anledningen var att kommunalrådet Lena Palmén och även några andra politiker hade skrivit en kritisk betraktelse över det på BT fattade beslutet att lägga ned tidningens finskspråkiga sida. Själv har jag också bloggat om det och jag står helt bakom de åsikter som politikerna i tämligen hovsamma ordalag förde fram. Men Stefan bet till i sin kommentar och ifrågasatte det lämpliga i att politiker på kommunalrådsnivå la sig i vad tidningar gör och tänker göra. Visst kan jag förstå en tidningsmans åsikt om publicistisk frihet, men det kan ju inte betyda att politiker ibland kan ha en ytterst befogad åsikt. Politiker kan vara beroende av media för att föra fram sina åsikter, men även vissa politiskt fattade beslut om mediastöd kan vara nog så viktiga för t.ex. en tidning i likhet med BT.

Och som om detta inte skulle vara nog. Idag skrev Stefan en ilsken blogg som hade sin udd riktad mot en folkpartistisk f.d. riksdagsledamot. Hon fick verkligen veta att skulle hon stå för BT:s rubriksättning så skulle tidningen mycket snart förlora en majoritet av sina läsare. Jag ryckte till och tänkte.

Snart är det äntligen vår och inte ska väl en chefredaktör då vara på dåligt humör?

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons