Annons
Nyheter

Jag har besökt Foppaland

Nyheter • Publicerad 26 juli 2008

Tack för sommaren

Tack för värmen

Annons

Tack för att slippa regnet

och i stället tillsammans med ALLA andra svenskar besöka stranden och vad ser jag då där. Jo, tänk vad många människor släpar ännu mer grejor än vad vi annars naturligt kånkar på. Inga personer kommer längre med filtar att ligga på utan nu är det stolar som gäller. Visst är det praktiskt hopfällbara, men ändå ganska så bökiga då alla dessutom har med sig kylväskor, badbollar, andra leksaker, simdynor, grillar, tidningar och inte minst alla sina och andras barn. Vad jag därtill lagt märke till är att alla kvinnor har bikini så som den en gång såg ut, dvs med två delar. Konstigt nog var det i min ungdom inte en kvinna som inte var topless. Att då ha två delar till baddräkten sågs som den yttersta sippheten och få människor då ville bli betraktade som pryda. Nu är det dock andra tider, tydligen, åtminstone vad gäller baddräktsmodet för kvinnor.

Sedan har vi det där med skor. Själv är jag nästan alltid barfota och är jag inte det så är det sandaler som dinglar på fötterna. Men därvidlag är jag ganska så ensam då jag vandrar strandkanten fram. Nej, nu är det plast/gummi skor som gäller, de s.k. Foppatofflorna. De finns liksom bara överallt. Stora och små samt i alla tänkbara och otänkbara färger. Själv tänkte jag förra året skaffa mig ett par rosa för att på det sättet bejaka min egen fjollighet. Min idé föll inte i särskilt god jord hos min kära hustru - hon som annars ofta köper mina skor - så revolutionen kom aldrig till mina fötter. Jag fortsatte på inslagen sandalväg och det blev tydligen betydligt ovanligare än att falla för den ögonblickliga ingivelsen att trä på rosa Foppaskor.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons