Annons
Nyheter

Inte dåligt, men väl USELT

Nyheter • Publicerad 9 september 2010

En blogg- jag har sagt det tidigare - är som bäst när den är personlig. Det hindrar ju dock inte att den ibland kan ha ett klart budskap till någon eller några. Och i bästa fall - även om jag nog inte vågar hoppas på det i detta fall - kan den ha en påverkan till förändring och förbättring.

Hur ofta har inte Västtrafiks bristande professionalism varit föremål för lokalmedias uppmärksamhet. Känslor har rörts upp. Hade jag varit Västtrafikansvarig hade jag därefter varit oerhört noga med att se till att inga fler problem uppstått och uppstår. Men tydligen är vi alla olika i våra reaktioner.

Annons

Den gångna veckan har nämligen varit helt kass. Då vi står där på rad på morgonen och väntar på Extrabussen - den andra bussen fylls nämligen oerhört snabbt - så verkar det som om Västtrafik försöker vänta ut oss passagerare. Finns det någon i trafikledningen som liksom inte vill se oss köande, ett dryga trettiotal människor. Och när det sedan inte går att ignorera oss längre så kommer då i makligt tempo den där extrabussen som det tidigare aldrig varit något problem med.

Idag var det än värre. Det kom INTE någon buss överhuvudtaget. Att vi presumtiva resenärer inte får något meddelande därom har vi redan vant oss vid. Sent om sider kom 07.15 bussen, men där fick vi inte heller plats. Strax dessförinnan hade det kommit en buss från annat håll, men den chauffören verkade föga intresserad av att hjälpa oss.

Snacka om brist på service. Sent om sider kom en buss och med den gick färden bra. Men ändå inställer sig frågan - VARFÖR gör ni så här. Det är ju så förbaskat onödigt. Jag gillar ju kollektivtrafik och vill att den skall byggas ut. Men med detta sätt att agera förstör Ni för oss som vill gynna det som Ni är satta att ombesörja. FY - är min spontana reaktion.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons