Annons
Nyheter

Indiansommar, Brittsommar ...

Nyheter • Publicerad 23 september 2010

Det här med nätet är bara helt fantastiskt. Givetvis finns det en baksida som är mörk, men den dystra sidan uppvägs för det mesta av den soliga sdan som består av oändlig information som alltid befinner sig enbart en knapptryckning bort.

Jag tittade ut genom de stora välputsade kontorsfönstren och kunde glädja mig åt att alla som just nu befinner sig på utsidan har ett riktigt underbart väder som ligger någonstans mellan sensommar och tidig höst. Just då kommer jag på de i bloggrubriken nämnda beteckningarna. Härliga Yrsa sitter i rummet intill och min vana trogen går jag in och snackar lite skit med henne och nämner då också det här med indiansommar.

Annons

Runt i skallen - min egen - far alltid en massa mer eller mindre konstiga uttryck. Förr lät jag dem enbart cirkulera därinne, men nu går jag oftast och hämtar lite snabbinformation från nätet. Att gå till en bok kändes förr lite för ambitiöst och därför lät jag bli. Men nu när jag ändå sitter bakom skärmen är det för enkelt att låta bli att söka informationen.

Möjligt är att infon på nätet kanske inte alltid är tillförlitlig. Men just nu bryr jag mig inte. Lite populistisk kunskap är väl aldrig fel. Och där på nätet fick jag reda på en massa om just det här med indiansommar. Jag trodde att brittsommar var ett annat uttryck för ungefär samma fenomen och det trodde även han eller hon som skrivit om det på nätet. Vackraste beskrivningen var nog att då bladen ändrar färg då är det indiansommar eftersom alla färgerna kan kännas som indiandräkternas alla olika fjädrar. Måhända en vild gissning, men rätt kul.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons