Annons
Nyheter

I huvudet på en ....

Nyheter • Publicerad 27 november 2009

Vad som finns där inne under håret (eller skalpen för den icke hårfagre/hårfagra) kan vara nog så spännande och inte minst livsavgörande. I domstolssammanhang talar vi om det hela som det subjektiva rekvisitet, dvs vilka tankar och insikter gärningsmannen hade då han eller hon företog det som senare skulle betraktas under juridisk lupp. Självklart är det svårt att i efterhand göra en rekonstruktion, men det är ju vårt arbete och självklart skall vi inte syssla bara med enkla saker.

På det hela taget är det nog alltid intressant att få reda på vad som rör sig därinne. Genom att få del av just en människas tankar kommer man förhoppningsvis den människan närmare. På det viset lär vi ju känna varandra. Och hur bra kan inte det vara. Jag själv tror t.ex. bloggen fyller just den här funktionen. Genom att jag genom mitt skrivande ger uttryck för mina tankar och känslor så väcker jag andra människors sympati och ibland antipati. Men under alla omständigheter uppkommer ett känslomässigt tankeflöde ur vilket kommer ett närmande till varandra. Vanligtvis benämner jag detta bloggens demokratiska funktion.

Nu - lördagen den 28 november 2009 kl 12 - är det åter dags för Sopplördag på Göta bibliotek. Den här gången har vi (läs min fru Erika) bjudit in Högskolans rektor, Lena. Riktigt roligt skall det bli att höra hur hon skall prata om vad som kan tänkas röra sig i en rektors huvud. Jag hoppas - och utgår ifrån - att många tar sig tid att komma och lyssna på denna intressanta kvinna som (tillsammans med andra) sett till att vi i Borås fått den fantastiska högskola som institutionen verkligen utvecklats till. Jag själv ser fram emot mötet.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons