Annons
Nyheter

Hur många domare krävs för att byta en glödlampa????

Nyheter • Publicerad 15 december 2008

Alla kommer väl ihåg den där historien om hur många norrmän det krävs för att byta en glödlampa. Ja, det där med en norrman för att hålla lampan och ett varierande antal som sedan skulle snurra lampbytaren. Nu har detta hänt oss också och denna gång är det verklighet.

Köpte för några månader sedan lampor med fast installation. För elektrikern var det jobbigt att sätta upp lamporna och därtill undrade han hur vi skúlle kunna byta glödlampan (halogen) när det blev aktuellt. Hans farhågor har besannats och det hände igår. För att kunna byta glödlampan måste personen ifråga ha världens minsta hand med därtill världens minsta fingrar. Kanske borde vi ha anat oråd redan vid köpet för med själva transaktionen följde också en sugpropp och det skulle nu visa sig att proppen verkligen SÖG. Sämre sugeffekt får vi alla leta efter.

Annons

Erika och jag försökte, försökte för att sedan åter försöka. Men det gick bara inte. Vem faaaannn är upphovsman (det måste bara vara en dum man!) till en sådan här konstruktion? Till slut gick halogenlampan av på mitten, men med hjälp av gammaldags verktyg lyckades vi få bort resterna från lampfästet. Min fru skrev därefter brev till Mark-Slöjd, som står bakom den här skitprodukten, och ännu har vi inte fått något svar.

Och vad skall företaget egentligen säga? Skit är skit om än i de finaste av förpackningar.

P.S. Ibland när jag tidigare klagat på produkter eller mitt bristande datorkunnande har det alltid funnits någon kommentator som på något sätt retat sig lite. Gör inte det; kom i stället till undsättning. Glöm inte historien om hur många som verkligen behövs för att byta den där lampan.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons