Annons
Nyheter

Hur kul är det med TRADERA ?

Nyheter • Publicerad 7 november 2009

Om jag nu mitt i bloggandet skulle övergå till Tradera och se hur många köp jag gjort genom åren hade jag säkert kunna konstatera att jag lagt ned ganska så mycket pengar sammanlagt på att vinna auktioner på just den sajten. Det är alltid trevligt att vinna något jag inte behöver och därtill få det vanligtvis hemlevererat till dörren. Men den där personliga kontakten - vart tog den vägen? Att sitta och kommunicera med en skärm känns inte bara galet det är nog också rena rama vansinnet.

Då är det lite mer socialt att göra som vi den här morgonen. Ta bilen och åka till Limmared för att än en gång uppleva auktionsstämning när den är "live". Där fanns denna gång ovanligt lite som intresserade oss, men å andra sidan fanns där en massa trevliga människor med vilka vi språkade. Sedan blev det också att äta frukost där till riktigt överkomliga priser.

Annons

Auktionsbesöket blev billigt. 80 kr för fikat och sedan ropade vi in en ask med diverse innehåll för den nätta summan 50 kr. Bra i Limmared är att det på ropet inte tillkommer något retlig slagavgift.

Sedan skulle vi vidare mot Skene och tog vägen via Svenljunga. Strax före Örby i Haratången (vilket lustigt namn) såg vi att en antikaffär var öppen och det blev bara att svänga in för att kolla läget. En oerhört trevlig man mötte upp och vi kände oss verkligen välkomna. När man sedan som vi upptäckte att vi i många avseenden har samma smak då det gäller olika grejor så kommer besöket givetvis att kosta en hel del pengar. Och mycket riktigt rullade kronorna iväg.

Men skall jag vara riktigt ärlig så kan Tradera och andra auktionssajter slänga sig i väggen jämfört med det personliga sammanträffandet. Den sociala biten kan bara inte förbises. Bra med distansköp, men betydligt bättre med mötet människor emellan, något vi lite senare än en gång kunde konstatera då vi på hemvägen i Fritsla besökte Anne-Mays antik och kuriosaaffär.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons