Annons
Nyheter

Hur fanken skall det gå nu ?

Nyheter • Publicerad 3 september 2010

Oftast är jag den som börjar morgonen med att sätta på te- och kaffemaskinen. Slitaget blir enormt med allt detta te- och kaffedrickande. Sedan har vi kunnat trist konstatera att det är nästan lika dyrt att köpa reservdelar till en gammal apparat som att köpa en splitterny maskin. Tyvärr börjar detta gälla allt som tillverkas. Morgondagens samhälle skall tydligen inte hysa några reparatörer, enbart försäljare som skall se till att vi andra närmast handlar oss till döds. Inget direkt kul, men vem är väl jag som skall stå i vägen för Du sköna nya värld.

Nu har Erika, alltmedan jag var borta på jobbet, passat på att köpa en ny köksmaskin. Märket är OBH Nordica. Inga dåliga grejor inte, men sedan kom oron över mig då jag tog del av Bruksansvisningen. Under rubriken SÄKERHETSANVISNINGAR står nämligen följande att läsa. Jag citerar p. 5 på s. 8.

Annons

"Produkten är inte ämnad att användas av personer (inklusive barn) med nedsatt känsel, fysisk eller mental förmåga eller som har brist på kunskap/erfarenhet av apparaten, om inte användning sker under uppsyn eller efter instruktion av en person som är ansvarig för deras säkerhet."

Jag känner helt klart att jag platsar under denna punkt. Nu blir det bara för Erika - den i familjen med tekniskt kunnande - att stiga upp varje morgon minst lika tidigt som jag. Och egentligen är det kanske inte så dumt. Måhända kan jag här, i stället för att reta mig på den småtöntiga texten, rikta ett STORT TACK till OBH Nordica. Ni vet vad en man vill ha på morgonkvisten. En hustru som fixar den där goda morgondrycken. Och därtill kan jag ibland få hjälp av henne, min övervakare och instruktör.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons