Annons
Nyheter

Har det någon betydelse?

Nyheter • Publicerad 16 september 2010

I och för sig har jag läst och fått mig till livs glädjande rapporter om att det till valurnorna gått och går en strid ström av människor. Det kan ju också vara på det viset att alltfler människor väljer att förtidsrösta. För en del kan det nog ändå framstå som tveksamt om han eller hon överhuvud taget skall eller inte skall rösta. I olika opinionsundersökningar - vilka jag personligen är ganska så trött på nu vid det här laget - finns uppgifter om att antalet osäkra (till denna grupp finns nog en hel del potentiella s.k. röstskolkare) är mycket stort.

Nu vill jag därför rikta denna reservationslösa uppmaning till alla som kan känna sig berörda. Glöm inte att rösta antingen nu med detsamma eller senast på söndag. Det är så förbaskat viktigt för så många människor har genom historien med sina liv (utan att vara dramatisk) kämpat för att vi alla i demokratisk ordning skall ha denna rätt. Då skall vi inte bara strunta i den. Och denna kamp om att få rösta pågår fortfarande. Kanske inte i Sverige, men ibland kan det väl vara bra att lyfta blicken något högre och skönja landet/länderna bortom nationsgränsen.

Och visst betyder just din röst något. Många gånger kan det avgöras på marginalen. Vi vet själva att fattas det på kontot kanske bara en krona så går det inte att just då göra vad man tänkt. En röst - kanske just din - kan förändra maktförhållande i den riktning just du önskar. Därför har ditt agerande en alldeles speciell betydelse. Och visst är det väl viktigt för oss alla att känna oss just viktiga. Det kan vi göra, förutsatt att vi utövar vår rösträtt.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons