Annons
Nyheter

Ett missförstått modegeni ?

Nyheter • Publicerad 26 januari 2008

Tänk vilka hemligheter livet i sig bär på. Intet ont anande följer vi med och slås av förvåning över vad som från och till händer med oss. Där står vi som tonåringar framför badrumsspegeln och trycker pormaskar och försöker bli så lite finniga som möjligt. Senare i livet behöver jag glasögon för att hitta mig själv i spegeln och i samma ögonblick blir jag nästan rädd, rycker till och undrar var i all världen alla finnar tog vägen och ersattes med något som jag just då inte riktigt vet vad det är.

Kläderna blir också med nödvändighet helt annorlunda beroende på att kroppen - nästan utan att du hinner märka det - förändras. Som ung man minns jag fortfarande att kläderna var så tajta att det kändes som både onödigt och omöjligt att andas, men visst var jag fin om jag själv skulle uttrycka en egenåsikt så här i efterhand.

Annons

Nu klagar jag ofta för min fru att skjortarna känns trånga över axlarna. Uppknäppt ner till naveln ser bara för dj...ligt ut så jag fortsätter min klagosång. Häromdagen förstod jag att min fru verkligen hade fått nog ty då hade hon kommit hem med en ny skjorta. Det gäller då att snabbt prova den ty annars blir Erika lite sur och tycker att jag visar brist på uppskattning. Snabbt av med det gamla, trånga plagget och på med den nya skjortan. Herregu?, tänkte jag. Skjortan var nästan som en historisk nattsärk, ack så härligt mycket luft och min klagan skall fortsättningsvis minimeras.

Och givetvis har ni märkt hur det regnar. Jag tror att Syndafloden är här, just här i Borås och då kommer jag att tänka på något jag hittade på för några år sedan då samma flod också fanns i Sjuhäradsbygden. Jag var så förbaskat trött på att vara våt om fötterna ( det är ju också farligt för hälsan enligt min mor ) och jag, ljushuvud, fick då idén att jag utanpå strumporna och i skorna skulle ta plastpåsar. Jag kan väl säga att jag kom hem torrskodd, men de små barnen på tåget som såg det hela har enligt sina föräldrar fått trauman för livet. Att det bara kunde finnas människor med fryspåsar på fötterna har dessa idag nästan vuxna barn aldrig riktigt kunnat förklara för sina terapeuter. Hur trendigt det nu än skulle kunna bli i en mycket avlägsen framtid avråder jag alltså bestämt från plastpåsar på fötterna. Det är bättre för alla med en riktig vinterförkylning orsakad av våta fötter.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons