Annons
Nyheter

En LYCKA kommer sällan ensam

Nyheter • Publicerad 7 oktober 2010

Jag vet inte om jag har rätt i detta mitt påstående (bättre hade det varit om jag hade haft helt fel) att vi i Sverige verkar ha mycket lättare att ta till oss det som påverkar oss negativt jämfört med det som har motsatt verkan på vårt sinne. Och om det nu förhåller sig på det viset, dvs en tendens till tungsinne, vet jag inte varför det är på det viset och/eller varifrån det härstammar. I och för sig känner jag att österifrån kan det komma en viss dysterhet i såväl litteratur som film, men ska verkligen Sverige, ett från krig och övrigt elände förskonat land, verkligen inkluderas i detta svårmodets bälte.

Som ett uttryck för det nu nämnde finns bloggrubriken, men det där med olycka har jag bytt ut till dess motsats. I och för sig kan visst olyckor följa på varandra, men motsatsen tror jag också gäller. Just har jag t.ex. kunnat konstatera att Malena efter att Mikael fått jobb i Stockholm också hon har fått det och därtill en s.k. tillsvidareanställning. Samtidigt eller nästan samtidigt fick de en bostad i Tyresö och i samma veva fick de i förtid sin lägenhet uthyrd i Borås. Det om något kan man väl kalla flyt.

Annons

Och det är inte slut just där. I morgon, den 8 oktober, är det nämligen Malenas födelsedag. Hon börjar bli så gammal att jag nästan inte kan räkna så långt, men säkert är att hon är född -86. Vänder vi sedan på siffrorna för hennes födelseår så får vi -68 och då är hennes underbara mamma, tillika min hustru, född. Snacka om par i lycka både för dem själva och för alla oss andra.

Vi kan bara ropa Happy Birthday To You eller varför inte ett Ja må de leva, ja må de leva ....

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons