Annons
Nyheter

Det händer ALDRIG här !!!

Nyheter • Publicerad 18 juli 2008

Utan att på något sätt ta ställning till det eventuellt hemska som nyligen kan ha hänt i Skene är det beskrivna scenariot nu som nästan alltid att de omkringboende med uppenbar förvåning uttrycker sig som så att det "omöjliga" har hänt just där de bor eller alldeles i närheten. Men vad väntar sig människor egentligen?

Det är väl inte på det viset att enbart vissa städer, områden eller gator är de enda tänkbara brottsplatserna. Många brott händer på de ensligaste platserna, medan andra i områden som av media redan fått stämpeln att vara närmast ett ghetto. Därvidlag gör media fel, enligt mitt förmenande. Hur ofta har inte Göteborgsförorten Bergsjön fått klä skott för i stort sett allt elände som kan tänkas hända i Göteborg. Tidigare var det Angered som hade den tvivelaktiga stämpeln. Och visst kan det hända en hel del där - där bor ju också måga människor -, men, vilket vi inte får glömma, de flesta där är vanliga, hederliga Svenssons vilka i alla avseenden sköter sig, men som med rätta är förbannat trötta på att nästan pekas ut som brottsliga enbart beroende på sin hemadress.

Överallt där det finns människor kan givetvis brott som riktar sig mot person bli begångna. Konstigare än så är det inte. Ibland kan det vara i en idyll i Norrland för att dagen efter hända i Skene eller i ett rikemansområde i Malmö. Så är det bara!

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons