Annons
Nyheter

Det gäller att bita ihop

Nyheter • Publicerad 15 februari 2011

Vårt språk - förmodligen i likhet med andra - innehåller en hel del uttryck som på något sätt ska hålla oss på hyfsat gott mod även om livet för tillfället känns minst sagt lite motigt. En del av oss kan nog ta till oss detta, spotta i nävarna (se där ett till av alla dessa sätt att uttrycka sig) och gå vidare. Andra orkar inte riktigt och kan därför gå in i den där omtalade väggen. Det senare är hemskt givetvis för den berörde/berörda, men också för alla de personer som finns i närheten och som tycker om den drabbade.

Hur som helst är det just nu vargavinter. Det är kallt här i Götaland, men då jag hörde morgonens temperaturer från betydligt nordligare breddgrader gick det liksom en negativ rysning genom hela kroppen. Karesuando, detta beryktade svenska köldhål, hade haft drygt 40 minus den gångna natten. Förhoppningsvis finns det där inga uteliggare, för i så fall lär de inte ha överlevt natten.

Annons

När jag sedan bläddrar lite i tidningen kan jag läsa att nu är det dags för nya räntehöjningar. Vår riksbankschef, som ser ut som en inkarnation av en asket, talar i de termerna och verkar förutspå att även senare räntehöjningar är att vänta. Människor på den s.k. marginalen och även andra lär inte hoppa jämfota av glädje inför detta.

Elpriserna är höga hela tiden. Detta i kombination med evig kyla gör att pengarna får gå till den värme som är nödvändig för oss alla för att vi åter ska få uppleva den vår som just nu synes fruktansvärt avlägsen.

Ja, vi får väl alla ta oss i kragen. Åtminstone alla vi som har en sådan. Hur det ska gå för alla andra vågar jag bara inte tänka på.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons