Annons
Nyheter

"Den absolut sämsta blogg

Nyheter • Publicerad 29 november 2009

du någonsin har skrivit", var min hustrus ögonblickliga reaktion på bloggen om stakar och stjärnor. Nog förutsåg jag en något amper reaktion från människor, men att den skulle komma så fort och med sådan glöd och intensitet från min kära hustru kunde jag bara inte ana. Men det fria ordet bör ju likväl hyllas, även om det ibland kan ha ett högt pris även i hemmiljö.

Och Erika fortsatte "det är ju inte riktigt sant det du skriver, eller har du glömt att vi på vindsplanet har två julstjärnor". Jag var tvungen att medge att jag hade faktiskt glömt de stjärnorna. Och sedan påminde Erika mig att vissa speciella ljusstakar med julanknytning har jag visst varit med om att inhandla och att jag för övrigt är "jultokig". Nu fick jag ingen riktig definition av vad det senare står för, men plötsligt blev jag påmind om att vi köper många stora kransar att hänga på dörrarna och misteln i valvöppningen kom också med i det sammanhanget. Och därtill fick jag också reda på att vissa av mig accepterade saker har fri entré till huset och som exempel angavs fula tomtar (utan ögon), en massa julkulor och glöggmuggar.

Annons

Ja, där satt jag vid frukostbordet och kände att kära hustrun har den stora fördelen som kvinna och livspartner att hon har åsikter vilka hon därtill högt och klart uttrycker. Det är förbaskat bra. För då har ju även jag den rätten (någon djäkla ordning får ju ändå råda), vilken jag minst sagt mycket ofta också använder mig av såväl på arbetsplatser som i hemmet.

Nu blir det att fortsätta med "julförberedelserna" nämligen att åka till Lidl och köpa en massa mjölk samt till återvinningsstationen. Idiotiskt det nyinrättade systemet med att vi privatpersoner får slänga skit enbart på helger. Och kanske det i sammanhanget också kommer någon liten tomte som med varsam hand (min) bärs in i huset.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons