Annons
Nyheter

Delad dumhet är halv dumhet??

Nyheter • Publicerad 1 september 2010

Om man delar dumheten så bör den väl bli halverad, åtminstone om man delar den på mitten. Egentligen brukar vi väl knappast tala om dumhet på det viset, men hade vi använt glädje på samma tema hade det varit lättare att förstå för vem har inte hört uttrycket "delad (dock med någon annan) glädje är dubbel glädje".

Hur som helst har jag ett litet problem, som jag tror att jag delar med en hel del andra. Givetvis bryr sig de flesta inte om just detta, men några som bryr sig finns det säkert. Falco G, en ytterst angenäm person, som är Kommundelsnämnd Götas orförande har ungefär samma problem som jag, varför jag med viss lättnad kan påstå att jag är inte ensam med min dumhet. Och det om något känns trösterikt. Igår kväll sa Falco i och för sig att han skulle ta reda på det hur det förhåller sig, men jag använder den lätta, breda datavägen och försöker nu via bloggen få ett förmodligen enkelt svar på detta mitt problem.

Annons

Nu har ju den tiden börjat då vi alla som vill kan gå och poströsta. Det gäller då att ha med sig röstkort och id-handling. Sedan en liten snabb tur till vallokalen (GLÖM NU INTE ATT RÖSTA I VALET) för att stoppa papper i kuvert för att därefter lämna till valförrättare. Så långt har jag inga problem med det hela.

Men sedan finns ju också den möjligheten att jag som röstare ångrar mig och då kan jag gå till vallokalen på valdagen och lägga min röst. Men hur i all sin dar kan då valförrättarna veta vilken som är min röst. Man kan ju inte bara på måfå plocka upp ett lämpligt valkuvert och påstå att det där är säkerligen Sven Martingers. Och inte går det väl att identifiera på annat sätt för då försvinner ju hela valhemligheten (i mitt fall kanske inte så hemlig, men för många andra).

Som alla läsare redan förstått har jag problem; kanske inte världsproblem, men väl valproblem. Och det känns inte riktigt bra, nu inför det stundande valet, varför snabb hjälp efterfrågas.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons