Annons
Nyheter

Borås, hur ska det nu gå?

Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010

Före det gångna valet var det en hel massa debatt. På BT:s debattsida trängdes den ena skribenten efter den andra. Alla ville ha ut sitt budskap. Ett ständigt surr med andra ord. Sedan kom valet och Sverige stannade till med ett efterföljande vakum. Mycket kom att kretsa kring Sd och att det partiet verkligen tagit sig in i riksdagen. Men jag förstår inte förvåningen. Alla opinionsundersökningar pekade ju i den riktningen och hade så gjort under relativt lång tid.

I Borås Stadshus blev det också tyst. Ju längre tiden har gått desto mer har vi alla förstått att intensiva överläggningar har förts och förs för att komma fram till något som de flesta uppfattar som klokt. Tystnaden har varit massiv, men nu håller nog något på att hända (Radio 7 är på gång). Vad exakt vet inte ens jag, även om jag tillhör de politiskt aktiva gräsrötterna.

Annons

Hur som helst verkar nästan alla dagens politiker vilja trängas i mitten. En trevlig kriminolog och jag diskuterade just detta på vår tidiga bussresa till jobbet. Gamla Högern vill på alla möjliga och måhända omöjliga sätt tvätta bort den gamla överklassstämpeln. Metoderna varierar från att benämna sig det nya arbetarpartiet till att införa viss dresskod (att klä ned sig). Å andra sidan har nog Socialdemokraterna och måhända också Vänsterpartiet dragit sig åt höger. Till slut kolliderar alla på mittfältet.

Är det egentligen så lyckat att ha hela det politiska manskapet på en och samma plats. Snabba yttrar på flankerna har tidigare aldrig varit fel. För är det tomt just där kan det bli lätt för vissa ytterlighetsriktningar att snabbt ta sig förbi de som just nu trängs i mitten. Och den lösningen vill nog de flesta betacka sig för.

Vi får väl se vad som händer i Borås. Inget lär ju vara som väntans tider och brukar man inte också säga att politik är det omöjligas konst. Borås får - som jag hoppas - visa vägen.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons