Annons
Nyheter

Att välja mellan mus och vatten

Nyheter • Publicerad 20 februari 2011

När jag lyssnar till radiosändingar eller läser i tidningar framstår egna eventuella problem som små, gränsande till futtiga. Men nu kan vi ju inte alla och hela tiden leva som kosmopoliter med världen som arbetsfält. Snarare är det väl på det viset att vi alla lever tämligen begränsat inte minst geografiskt. Och jag är därvidlag definitivt inget undantag.

Efter ytterligare en kall natt - när ska det egentligen ta slut - bestämde vi oss för att åka till Lyckorna. Erika hade talat en del om mössen, i synnerhet de döda eftersom de luktar betydligt sämre än de levande. Men hon gillar inte heller de levande.

Annons

Väl framme på Lyckorna kunde vi snabbt konstatera att det luktade fantastiskt gott. Har tidigare inhandlat luktblock med citronarom och tydligen har de skrämt iväg de små gnagarna. Inte oss emot. Allt verkade underbart bra och i ordning.

Men så kom det där obehagliga ordet MEN. Vi hade just konstaterat att en duktig och trevlig hantverkare hade satt in ett element, men samtidigt hade han - den slarvern - glömt att sätta in den frostvakt som vi har för att utanpåliggande vattenledningar inte ska frysa. Han hade enbart dragit ut kontakten, för att sedan efter avslutat arbete helt ha glömt att sätta tillbaks den i sammanhanget ack så viktiga elsladden i sin kontakt.

Och med gångna nattens 17 grader kallt var svaret tyvärr givet. Jag ringde och beklagade mig för snälle Tony som lovade att som i morgon komma förbi och kolla till det hela. Men vi kunde snabbt konstatera att något kallvatten (ironiskt nog fungerade varmvattnet) fanns inte att uppbringa i t.ex. köket. Märkligt nog fanns det dock vatten i vissa kranar. Ja, ett mysterium, som därtill oroar.

Och för egen del vet jag inte riktigt vad som är värst. Det är definitivt inget kul att behöva välja mellan mus och vatten. Men jag tenderar nog att sätta vattnet före mössen: Hur Erika resonerar vet jag inte riktigt.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons