Annons
Nyheter

Är jag en hälare ?

Nyheter • Publicerad 26 februari 2011

Där satt jag redan djupt försjunken i TV-fåtöljen efter en tämligen lång fredagsarbetsdag. Plötsligt då jag på TV-rutan kände igen en trevlig åklagare väcktes jag till liv. Sedan dök det också upp en minst lika trevlig advokat som jag känner genom arbetet. Och sedan kom allas vår linslus expeditionsvakten/ordningsmannen Ove från tingsrätten.

Inte konstigt att livsandarna väcktes till liv då en massa för mig välkända ansikten visade sig på skärmen. Ibland känns det närmast märkligt att se dem där, de personer som jag annars möter i verkligheten tämligen ofta.

Annons

När man som jag känner igen ansikten på TV-skärmen är det lätt att man missar vad de uttalar sig om. Men så mycket förstod jag att nu skulle det snart prövas ett fall där några människor hade handlat billigt på Tradera. Det är givetvis inget brott, men problemet var att det som avyttrats visade sig vara stöldgods. Jag fick då en lätt obehaglig fredagsrysning genom kroppen.

För ett antal år sedan minns jag att jag la ett bud, en del skulle nog kalla det för skambud, på en uppsättning silverbestick. Vidare minns jag att den aktuella auktionen avslutades på julafton och just under det tidsintervall då Kalle Anka spelas uppi det svenska folkhemmet. Inte vet jag hur många Tradera-köpare som tittar på just det programmet, men verkligheten blev den att då inga andra la några bud köpte jag en uppsättning silverbestick till ett otroligt lågt pris, i vart fall jämfört med vad de skulle ha kostat i handeln. Förra året såg jag dock att inga auktioner längre avslutades under det nämnda julaftonsprogrammet. Kanske säljarna har lärt sig, till sorg för oss köpare.

Ja, inte för att jag på något sätt vill förekomma bedömningen av det kommande målet, men självklart inställer sig nu frågan. Kan det verkligen vara på det viset att jag på äldre dar har blivit hälare?

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons