Annons
Nyheter

Äntligen mångmiljonär

Nyheter • Publicerad 21 september 2010

Förr hörde man människor med förvåning och viss avund uttala att man kanske hade köpt en bil eller annat som på något sätt antydde att man var miljonär. Det senare var liksom något ouppnåeligt och därför fälldes givetvis uttalandet. Idag har många - men långt ifrån de flesta - säkerligen kommit att öka sin penninghunger och därför ska kanske miljon i stället ändras till miljoner. Ja, vad vet jag.

Hur som helst så vet jag, i vart fall antar jag att jag inom det snaraste kommer att bli mångmiljonär. Och det givetvis inte alls till följd av egna meriter. I stället har jag i tidningen kunnat läsa att Sverigedemokraterna nu kommer att få miljoner i partistöd och även om rubriceringen är just stöd så är det sjävfallet en fråga om bidrag.

Annons

Och om jag inte helt har feltolkat Sverigedemokraterna så är detta parti och framför allt dess ledning oerhört avogt inställda till just bidrag. Mer än vad de borgerliga partierna är. Bort med alla bidrag kan vara en eftervalsslogan och begreppet bör väl inkludera närmast allt från barnbidrag till partistöd.

Partiet ska dock på intet sätt hänga läpp. Det är bara att kontakta mig för att erhålla mitt kontonummer i Swedbank. Eftersom det rör sig om ett mångmiljonbelopp är det måhända olämpligt att överföra pengarna till transaktionskontot. Lämpligare blir det med en insättning på det som åtminstone förr benämndes Sjuhäradskontot. Då för första gången kan jag kanske som sparad slant se en årslön på banken, något som en folkpartiledare för ganska så länge sedan hävdade att alla svenskar skulle ha. Ja, se politik och verklighet.

Jag väntar; det är bara att kontakta mig. För till mångmiljonbelopp säger jag inte nej tack. Och på det viset kan Sverigedemokraterna stå upp för sin ärliga och konsekventa hållning. Allt medan jag själv får sitta här med skamsen min och begrunda mitt av bidrag miljonfyllda konto.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons