Annons
Nyheter

Ännu mer djävlar anamma

Nyheter • Publicerad 12 februari 2010

Självklart är det på det viset att det idag serveras gravöl på tingsrätten i Göteborg. Nu är jag ytterst tveksam till om det blir några stånkor med öl, snarare blir det nog ett försiktigt förfinat glas med vin, eventuellt med lite bubblor. Annars är det kallt på Rådhuset. Inte vet jag om det är symptomatiskt för hela flytten, men förmodligen är den låga temperaturen i stället att tillskriva det vädermässigt bistra klimatet som vi nu har haft under en synnerligen lång tid.

Men efter en tes kommer ofta en antites (det lär dock vara en bit till syntesen). Och så vill jag nog se på det hela. Något (ett gammalt stiligt hus med många känslor) försvinner som vår arbetplats, men ur detta som en fågel Fenix stiger något annat, dvs en ny tingshusbyggnad. Det är dock allt. För vad är det egentligen som sker. En massa personer med en välsamlad (hoppas jag) kunskapstillgång skall vandra en kortare sträcka för att där möta de behov som allmänheten har rätt att ställa på oss. Konstigare än så är det egentligen inte.

Annons

Sedan känns det alltid märkligt med ett uppbrott. I synnerhet med tanke på att inom dessa Rådhusets väggar har många människor arbetat varje söckendag under 30 - 40 år. Självklart blir det då konstigt för hela kroppen, inte minst fötterna, att vända stegen bort från torget mot en helt annan del av staden. Men den känslan kommer snart att gå över. Det är ungefär som att komma hem från en semester. Efter att ha varit hemma en vecka känns det nästan som om man aldrig haft någon ledighet.

Nu skall vi bildligt talat ta varandra i handen (en bamsekram för de personer som känner för just den hanteringen) och i samlad tropp vandra över till Rättscentrum. Där skall vi ta itu med arbetsuppgifterna så att det kommer att slå gnistor om det hela. Jag är övertygad om att vi har de bästa förutsättningar som finns att lyckas med det här.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons