Annons

Thiem och Zverev spelar US Open-final

Oavsett vem som vinner blir det ett nytt namn som skrivs in i historieböckerna.
Varken Dominic Thiem eller Alexander Zverev har vunnit en grand slam-titel i tennis.
I natt tog sig båda vidare till sin första US Open-final.
Tennis • Publicerad 12 september 2020
Alexander Zverev, Tyskland, firar semifinalsegern över Pablo Carreño Busta, Spanien, i US Open.
Alexander Zverev, Tyskland, firar semifinalsegern över Pablo Carreño Busta, Spanien, i US Open.Foto: Frank Franklin II/AP/TT

Efter finalspel i Australian Open i början av året har österrikaren Dominic Thiem avancerat till sin andra grand slam-final för i år. Den tredjerankade 27-åringen slog ut ryssen Daniil Medvedev i US Open-semifinalen i tre raka set med siffrorna 6–2, 7–6, 7–6, efter två tiebreak.

Efter att Thiem enkelt vunnit det första setet bjöds Medvedev in i matchen och den femterankade 24-åringen fick en tidig ledning i det andra. Thiem fick ägna sig åt att jaga – och lyckades komma ikapp till 5–5, innan Medvedev tog setet till tiebreak.

Annons

– Jag spelade som bäst mot slutet av seten. Båda de två tiebreaken var fantastiska. Ett tiebreak är mentalt väldigt tufft. Jag gillar det inte alls, om jag ska vara ärlig, säger Thiem.

Halkade

Österrikaren halkade och föll omkull två gånger under matchen och före det tredje setet fick en tränare undersöka hans ena vrist. Trots frustrationen tog Thiem sig samman och vann även det andra tiebreaket.

– Jag är väldigt glad över att vara vidare. Det var en underbar semifinal, säger 27-åringen.

Hans finalmotståndare blir en finaldebutant i grand slam-sammanhang: Alexander Zverev, som besegrade Pablo Carreño Busta i nattens första semifinal. Den sjunderankade tysken förlorade de två första seten mot spanjoren med 3–6, 2–6, men vände därefter och vann de tre efterföljande seten med siffrorna 6–3, 6–4, 6–3.

– Jag visste att jag var tvungen att spela bättre och jag visste att jag var tvungen att vara stabilare, men jag har tagit mig vidare till min första grand slam-final och det är allt som räknas, säger Zverev efter matchen.

Ingen Nadal, Djokovic eller Federer

Hans utslagna motståndare, den 27-rankade Carreño Busta, tog sig till semifinal efter att tidigare i turneringen ha besegrat Novak Djokovic sedan världsettan träffat en linjedomare på halsen med en boll och diskats från turneringen.

Det är första gången sedan 2014 som någon annan än Rafael Nadal, Novak Djokovic eller Roger Federer kommer att vinna en grand slam-turnering på herrsidan.

Herrfinalen spelas på Arthur Ashe Stadium i New York-stadsdelen Queens natten mot måndag, svensk tid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons