Zlatans magiska kväll

Världens just nu bästa fotbollsspelare är svensk.
Zlatan Ibrahimovic gjorde två sena mål när Inter vände till seger mot Parma.
Sport • Publicerad 21 januari 2008
Zlatan straffade Parma.Svensken verkade gå mållös från planen, men de fem sista minuterna blixtrade han till med två mål.Foto: Scanpix

Inter såg ut att gå mot säsongens första förlust när gästande Parma gjorde 2–1 med 20 minuter kvar att spela.

En dittills relativt anonym Zlatan Ibrahimovic verkade gå mållös från matchen. Men de fem sista minuterna vände matchen fullständigt. Tack vare Zlatan Ibrahimovic.

Eller på grund av Andrea Gervasoni, som de flesta Parmasupportrarna lär se det.

Mannen med visselpipan blåste straff för Inter i den 88:e minuten då han ansåg att försvararen Fernando Couto räddat Zlatans avslut med handen. Reprisbilderna gav inget tydligt svar, men Gervasoni var säker på sin sak och visade ut Couto samtidigt som Zlatan lade upp bollen på straffpunkten.

Världsklass av Zlatan

Målvakten i det vänstra hörnet, bollen i det högra, och Zlatan gjorde sitt tolfte mål (det sjätte på straff).

Parmaspelarna var rasande och såg det som att de hade blivit bestulna på två poäng.

Det skulle bli värre.

I den tredje tilläggsminuten tog Zlatan ner ett inlägg på bröstet, hårt uppvaktad av en Parmaförsvarare. Med kraft kunde han hålla undan och slå in bollen i mål.

Ett nummer i absoluta världsklass. Zlatan rusade jublandes ut till bänken och hoppade i tränaren Roberto Mancinis famn så att denne föll omkull. 30 sekunder senare blåste Gervasoni för sista gången och Interspelarna tackade sin supersvensk för tre nya poäng.

Mål nummer 13 innebär att Zlatan nu delar ledningen i skytteligan med Juventus David Trezeguet.

Och de tre poängen för Inter innebär att man behåller sitt försprång på sju poäng till jagande Roma i toppen av Serie A.