Zlatan utbytt med knäsmärtor mot Juventus

Milan krossade Juventus med 3–0 och tog viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats.
Men med fotbolls-EM en dryg månad bort byttes Zlatan Ibrahimovic ut med känning i vänster knä. Efter matchen kom dock Milans tränare Stefano Pioli med något lugnande besked.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2021
Zlatan Ibrahimovic sitter i gräset och tar sig för sitt vänstra knä.
Zlatan Ibrahimovic sitter i gräset och tar sig för sitt vänstra knä.Foto: Marco Bertorello/AFP/TT

Zlatan Ibrahimovic fanns med från start i det italienska stormötet med Juventus, och det var drygt 20 minuter in i andra halvlek som situationen inträffade.

Den 39-årige svensken hamnade till synes fel när han satte ner benet, grinade illa och tog sig för sitt vänstra knä. Svensken reste sig upp men satte sig ned i gräset efter någon minut och byttes följaktligen ut. Däremot kunde Ibrahimovic ta sig av planen utan hjälp.

– Zlatan var inte 100 procent. Han hade ett halvt träningspass med oss under fredagen, men ville vara med i denna match till varje pris. Han har ett ömt knä men jag tror inte att det är något allvarligt. Vi kommer att utvärdera det, säger tränaren Stefano Pioli enligt sajten Football-italia.

Zlatan Ibrahimovic har haft skadeproblem till och från under säsongen. 39-åringen gjorde comeback i det svenska landslaget tidigare i år och är ett namn för förbundskapten Janne Anderssons EM-trupp som tas ut den 18 maj.

Ibrahimovic ådrog sig en allvarlig korsbandsskada i höger knä för fyra år sedan. Denna gång var det vänster knä som såg ut att göra ont.

Vackra mål

Med Ibrahimovic på planen hade Milan tagit ledningen med 1–0 i slutet av första halvlek. Men det var inte Ibrahimovic som hittade rätt utan Brahim Diaz som borrade in bollen i det bortre krysset.

Tio minuter in i andra halvlek kunde Milan ha utökat ledningen när Giorgio Chiellini fick bollen på armen i Juventus straffområde. Men Franck Kessies straff var för svag och Wojciech Szczęsny räddade.

Men i 78:e minuten kom 2–0 – och det genom Zlatan Ibrahimovics ersättare Ante Rebic. Kroaten slog till med ett vackert distansskott och på sidlinjen applåderade en leende Ibrahimovic.

3–0 kom fem minuter senare när Fikayo Tomori nickade in slutresultatet. Dejan Kulusevski byttes in i 67:e minuten för Juventus.

Ibrahimovic höll sig kvar vid Milans avbytarbänk fram till matchens slut. Han firade med lagkamraterna på planen efter slutsignalen med lindat knä.

Spännande avslutning

Inter har redan lagt beslag på Serie A-titeln men ligaavslutningen saknar inte spänning för det. Flera lag gör upp om de åtråvärda Champions League-platserna och för Milans del var trepoängaren mot Juventus ett stort steg på rätt väg.

Tre omgångar återstår att spela och Milan är i nuläget trea med 72 poäng, samma antal som Atalanta som ligger tvåa på bättre målskillnad. Napoli är fyra med 70 poäng medan Juventus just nu är femma med 69 poäng och därmed utanför en Champions League-plats i nuläget.