Annons

Zlatan sparkade Milan till seger

Först sparkade han en lagkamrat. Sedan sparkade han bollen i mål två gånger om.
Sport • Publicerad 16 september 2010
Zlatan Ibrahimovic kramas med Ronaldinho efter segern.
Zlatan Ibrahimovic kramas med Ronaldinho efter segern.Foto: Luca Bruno

Zlatan Ibrahimovic suddade ut de svarta rubrikerna när han såg till att Milan slog Auxerre med 2–0 i Champions league-fotbollen.

Han hade inte synts till särskilt mycket. Inte briljerat. Inte suddat ut minnena av straffmissen i debuten mot Cesena.

Annons

Men så plötsligt, under tre magnifika minuter i mitten av andra halvlek, visade Zlatan Ibrahimovic varför han klassas som en av fotbollens världsstjärnor:

+ I den 66:e minuten bröt han dödläget i matchen genom att trycka in 1–0 efter inlägg av Ronaldinho och nickskarv av Kevin-Prince Boateng.

+ Tre minuter senare prickade svensken snyggt in 2–0. Ett behärskat och välplacerat skott med höger insida som skruvade sig in vid stolproten. Återigen var Ronaldinho med i förspelet.

– Fantastiskt. Kul att få göra två mål i Milan-tröjan. Det kunde inte bli bättre, sade Ibrahimovic direkt efter matchen till Viasat.

Svensken log sitt bredaste leende och tackade sina lagkamrater för målen.

– När man spelar med sådana spelare gäller det bara att vara fokuserad när chanserna kommer, sade Ibrahimovic.

Han sade att han redan stortrivs i sin nya klubb.

– Jag känner förtroende från alla. Alla får mig att känna mig välkommen. Vi har alla kul på planen.

Målen var viktiga för Milan, och för Ibrahimovic. Före avspark hade det mesta nämligen handlat om andra kickar.

Bilderna hade vevats på internetsajter under hela onsdagen, videobevis där Zlatan Ibrahimovic sparkar till lagkamraten Rodney Strasser. Det var ingen duell under träning, utan en slags karatespark bakifrån när Strasser stod och samtalade med andra lagkompisar.

Annons

Den unge mittfältaren från Sierre Leone tittade förvånat på den svenske superstjärnan efter den till synes oprovocerade sparken mot skuldran. Ibrahimovic gick bara bort och kramades med Ronaldinho.

Bilderna från träningsanläggningen Milanello ses i Spanien som bevis på att Barcelona gjorde rätt som gjorde sig av med svensken.

– Jag vet att det stod något, men det var ett skämt. Han ska lyssna på vad jag säger, sade Ibrahimovic om incidenten med Strasser.

På frågan om sparken var en markering sade Ibrahimovic kort:

– Typ.

En hemmaseger mot Auxerre var livsviktig för att överleva i en Champions league-grupp som också innehåller Real Madrid och Ajax.

Förra säsongens franska ligatrea hade de bästa chanserna på San Siro under första halvlek. Men med en halv halvlek kvar klev Zlatan Ibrahimovic fram.

Kramarna från Ronaldinho betydde nu firande av mål.

Strasser? Han var inte med matchtruppen.

Och så länge Zlatan gör mål kan han nog sparka på vilken reservlagslirare han vill.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons