Zlatan målskytt mot Ajax

Zlatan Ibrahimovic gör det igen.
Sport • Publicerad 29 september 2010

Mål för Milan i Champions league. Men målet räckte inte till mer än en pinne efter 1–1 i bortamatchen mot Ajax.

Framspelad av Clarence Seedorf tryckte Ibrahimovic in bollen i Ajaxmålet i den 37:e minuten och kvitterade till 1–1 på Amsterdam Arena.

– Det kändes bra faktiskt och skönt att få göra mål. Man har gjort många mål här så det är kul att vara tillbaka, sade Ibrahmovic till Viasat efter matchen på sin gamla hemmaplan.

För Ajax hann Ibrahimovic göra 43 mål på nära hundra matcher. I Milan har han redan gjort fem mål på sex matcher – och samtliga lagets tre mål i Champions league. Men frågan är om han får vara fortsatt hel under säsongen.

– Jag har ont i ljumsken, det har jag haft i två veckor nu. Men det är ingen riktig skada. Det är en känning, en överbelastning, sade han efter över 90 spelade minuter i Holland.

Trög start

Milan har haft en trög start i den italienska ligan och bara vunnit två av fem matcher. Oavgjort mot ett taggat Ajax på hemmaplan får därför räknas som ett godkänt resultat.

– Det var ingen lätt match, men vi gör det bra, sade Ibrahimovic.

– Vi spelade mot ett motstånd som inte spelat Champions league på sex år.

Det var också Ajax som tog ledningen inför hemmapubliken, i ett vackert samspel mellan de två målfarliga anfallarna Luis Suarez och Mounir El Hamdaoui. Suarez tog sig fram på vänsterkanten, tunnlade ingen mindre än Alessandro Nesta och kunde peta bollen till El Hamdaoui som såg till att placera bollen bakom Christian Abbiati.

Svenske mittfältaren Rasmus Lindgren fanns inte med i Ajax startelva, men fick chansen med dryga tio minuter kvar. Men han kunde inte påverka slutresultatet.

Ronaldinho petad

Milantränaren Massimiliano Allegri hade stökat om lite i laguppställningen inför matchen. Med brassestjärnan Ronaldinho petad fick Ibrahimovic samsas på topp med Robinho, och 34-årige Clarence Seedorf tog sig an rollen som släpande forward på sin tidigare hemmaplan i den holländska huvudstaden.

Det blev också Ibrahimovic och Seedorf – båda före detta Ajaxspelare – som tillsammans såg till att kvittera för Milan. Ibrahimovic fick sätta en riktig kanon inför tusentals tidigare fans på arenan där hans fotbollskarriär en gång verkligen tog fart på allvar.

Oavgjort innebär att Milan hamnar två poäng efter Real Madrid som vann sin bortamatch mot Auxerre med 1–0 på tisdagskvällen.