Annons

Zlatan glänste, Pontus gjorde målen

En ny stjärna föddes, skriver DN:s Anders Lundqvist om Pontus Wernbloom, som med sina två mål gav Sverige segern mot Ungern i första EM-kvalmatchen.
Sport • Publicerad 4 september 2010

Och tvåmålsskytten gör Sveriges sportkrönikörer lyriska.

"Svensk fotboll har vaknat. Inte med ett ryck. Utan mjukt och fint", sammanfattar Göteborgs-Postens Mats Härd som tycker att "framtiden är här och den är ljus" och slår sedan fast att "hjälten heter Pontus Wernbloom".

Annons

Expressens Mats Olsson berättar att det på Wernblooms vänstra arm står det tatuerat "veni, vidi, vici".

"Det är latin och betyder: jag kom, jag såg, jag segrade. Och som Pontus Wernbloom kom, såg och segrade. Wernbloom–Ungern 2–0, vilken underbar start på EM-kvalet".

En perfekt start på kvalspelet, fyller Aftonbladets Simon Bank i och skriver lyriskt:

"Sverige sjöng. Pontus Wernbloom flinade, vi dansade in i EM-kvalet utan att sänka blicken".

Erik Hamréns föryngring av landslaget får applåder av Svenska Dagbladets Anders Lindblad:

"EM-kvalet kunde inte ha börjat bättre". Det var ett genidrag, anser han, att Wernbloom fick spela på mittfältet från start i stället för Kim Källström.

Helsingborgs Dagblads Marjan Svab såg ett överraskande beslutsamt Ungern och skriver att "minor kunde ha exploderat rakt i ansiktet på Erik Hamrén. Men han kryssade skickligt genom minfältet för att han helt enkelt sätter laget före jaget".

Anja Gatu på Sydsvenskan skriver att Erik Hamrén fick som han ville: "tempo, vilja, glädje".

"Väldigt mycket hängde på Zlatan Ibrahimovic som i långa perioder var lysande".

Samtidigt varnar Gatu för att finns en sårbarhet i att bygga alltför mycket av Sveriges spel kring storstjärnan Ibrahimovic.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons