Annons

Zlatan får möta Chelsea

Zlatan Ibrahimovic ställs mot sin förre tränare igen.
Sport • Publicerad 21 mars 2014
Foto: Thibault Camus

Paris Saint Germain lottades att möta Jose Mourinhos Chelsea i kvartsfinalen i Champions League-fotbollen.

Efter tiden tillsammans i Inter har Zlatan Ibrahimovic och Jose Mourinho stött på varandra flera gånger. Champions League 2014 blir inget undantag.

Annons

Paris Saint Germain lottades mot Chelsea i kvartsfinalen. Ibrahimovics Paris SG inleder hemma, den 2 april. Returen spelas 8 april.

– Att få den andra matchen ger Chelsea en liten fördel, så vi får se till att det skiljer mellan lagen på hemmaplan, sade PSG-tränaren Laurent Blanc.

Inte vunnit Champions League

Paris SG nådde kvartsfinal förra året med Carlo Ancelotti som tränare innan det blev respass mot Barcelona. Paris SG och Atletico Madrid är de enda av de åtta återstående lagen som aldrig vunnit Champions League.

Jose Mourinho har vunnit Champions League två gånger och aldrig åkt ut i kvartsfinal. Hans första match med Chelsea i turneringen var 2004, då det blev bortavinst med 3–0 just mot Paris SG. Returen på Stamford Bridge slutade 0–0.

Real Madrid får chans till revansch mot Dortmund. Förra året åkte det spanska storlaget ut med dunder och brak efter 1–4 i första semifinalen borta. Real Madrid är ute efter att sätta rekord med att ta den tionde titeln i Europacupen/Champions League.

Helspanskt möte

Titelhållande Bayern München ställs mot Manchester United i en repris på finalen 1999, där Manchester United vände och vann i slutminuterna. Laget är dock på väg mot sin sämsta ligasäsong någonsin, medan Bayern München är totalt överlägset i Bundesliga och kan säkra ligatiteln redan på lördagen.

Det blir ett helspanskt möte mellan Barcelona och Atletico Madrid. Lagen har aldrig mötts i europeiskt cupspel. Atletico Madrid utmanar den här säsongen giganterna Real Madrid och Barcelona i den spanska ligan och ligger just nu tvåa, en poäng före Barcelona.

Lottningen i Champions League

Så här lottades kvartsfinalerna i Champions League:

Barcelona–Atletico Madrid.

Real Madrid–Dortmund.

Paris Saint Germain–Chelsea.

Manchester United–Bayern München.

Så här spelas kvartsfinalerna:

Tisdag 1 april: Barcelona–Atletico Madrid, Manchester U–Bayern München.

Onsdag 2 april: Real Madrid–Dortmund, Paris SG–Chelsea.

Tisdag 8 april: Dortmund–Real Madrid, Chelsea–Paris SG.

Onsdag 9 april: Atletico Madrid–Barcelona, Bayern München–Manchester U.

Semifinalerna spelas 22–23 april och 29–30 april. Finalen spelas i Lissabon den 24 maj.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons