Zenit slog Liverpool med 2-0

När utslagsfasen inleddes i fotbollens Europa League vann Zenit St Petersburg mot Liverpool med 2–0.
Sport • Publicerad 14 februari 2013

Redan i första halvlek tvingades Pepe Reina i Liverpoolmålet till flera bra räddningar. I andra halvlek började emellertid det engelska bortalaget ta över bollinnehavet – men då kom målen för Zenit.

1–0 genom brasilianaren Hulk i 69:e minuten och 2–0, bara tre minuter senare, via Sergej Semak.

Ryska Anzji vann med 3–1 mot Hannover. Första målskytt för ryssarna var Samuel Eto'o.

Ligatrean i tjeckiska ligan, Sparta Prag, mötte trean i engelska ligan, Chelsea. Matchen som spelades i Prag slutade 0–1. Oscar hade precis blivit inbytt när han gjorde mål för engelsmännen, i den 82:a minuten.

Detta var match ett, i dubbelmötena i 16-delsfinalerna. Returerna spelas den 21 februari.