Annons

Zeneli bakom segermålet

Johan Larsson tunnlade Elfsborg till en andraplats i allsvenskan.
Sport • Publicerad 25 september 2014
Foto: Lennart Magnusson

Kreatör bakom segermålet var startdebutanten Arber Zeneli.

Efter förlusten mot Mjällby AIF senast klev IF Elfsborg ut mot Gefle IF med fyra ändringar i startelvan. In som högerytter kom Arber Zeneli, vilket innebar hans första allsvenska match från start. Efter tre minuter presenterade han sig för Borås Arena när han vände bort Jens Portin men vänsterskottet smet på fel sida stolpen.

Annons

Zenelis avslut var i stort sett det enda som hände framåt för IF Elfborg under första 45 minuterna.

– Vi snackade innan matchen att vi är inne i en downperiod, då gäller det att göra grunderna extra bra. I första lät vi dem ligga i sina positioner och då var de bra. Vi satte inte fart och lät dem få det tempo som de ville ha. Precis som vi sade innan att det inte skulle bli. Det är under all kritik att inte få ut mer på hemmaplan när vi har så mycket boll, säger lagkaptenen Johan Larsson.

I den andra halvleken skulle det förlösande ledningsmålet komma. Viktor Claesson fann Zeneli på högerkanten som utmanade, lade upp bollen för avslut innan han fann Johan Larsson i djupled med en enkel petning. Larsson fann en lucka mellan Emil Hedvalls ben och rullade in sitt sjätte mål för säsongen, varav fyra har varit matchavgörande.

– Jag tror att Arber fick lite beslutsångest men petade fram den. Deras målvakt missbedömde väl den lite, gav mig en lucka, det var kanske lite flyt, säger matchhjälten.

Högerkanten var Elfsborgs stora hot matchen genom. Larsson hyllade sin nya lekkamrat.

– Arber var en som vi alla räknade iskallt med på försäsongen när han var helt outstanding. Sedan blir det lätt att man kommer in i vardagen. Det är svårt att hålla upp entusiasm och intensitet. Han har förtjänat den här startchansen. Han har fantastiska egenskaper.

Zeneli:

– Jag gjorde bra ifrån mig i början av säsongen, kände att jag ville vara med och konkurrera om en startplats. Sedan gick formen ner, men jag tycker den är på väg tillbaka. Nu fick jag chansen och jag tycker att jag visade vad jag kan, säger yttern som gjorde sin första allsvenska poäng.

I och med segern och AIK:s förlust mot Mjällby AIF klev boråsarna förbi stockholmarna upp på en andra plats i tabellen. I nästa match, på söndag, väntar just AIK. Johan Larsson hoppas att vinsten skall ge en självförtroendeskjuts.

– Efter mindre bra matcher mot Mjällby och Göteborg var det inte på topp. En seger är en seger. Det enda man kommer ihåg när man vaknar dagen efter är segern och tre poäng. Det är vad som syns i tabellen och vad vi tar med oss. Inför söndag hoppas jag att självförtroendet har ökat ett par snäpp.

Christian Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons