Annons

Ystads IF vann handbollspremiären

Efter fem månaders försäsong var det dags för handbollsligan att sätta i gång.
Ystads IF vann ligapremiären hemma över Varberg med 31–26.
Handboll • Publicerad 11 september 2020
Ludvig Hallbäck. Arkivbild.
Ludvig Hallbäck. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Coronapandemin stoppade handbollsligan i mars med en match kvar av grundserien.

– Det var två otroligt spelsugna lag som sprang på allt. Det är fruktansvärt skönt att det är i gång igen, vi har vääntat sedan i mars, säger Varbergs Daniel Lindroos till C More i paus.

Annons

Första halvlek blev jämn, det stod 14–14 i halvtid. I den andra sprang hemmalaget ifrån och vann rättvist. 19-årige Ludvig Hallbäck var den som svarade för rycket när han gjorde 17–16 och 18–16 i början av andra halvlek. Totalt blev det nio stycken av Hallbäck, flest av alla.

– Det är skönt att komma i gång och att få vinna första matchen. Jag är nöjd med min andra halvlek, i den första var jag lite ringrostig. Hela laget var lite ringrostigt, men i den andra halvleken kunde vi lägga i en växel till, säger Hallbäck till C More.

Varberg har coronapandemin att tacka för att man över huvud taget spelar i högsta ligan den här säsongen, eftersom laget låg sist när serien stoppades. På grund av att det inte kunde spelas kval fick alla lag i ligan spela kvar och serien utökades i stället med ett 15:e lag, Aranäs, som flyttades upp.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons