Annons

Youtube-stjärnan gick på knockout

Det blev Jake Paul som gick segrande ur boxningsmatchen mot den tidigare MMA-fightern Tyron Woodley. Youtube-stjärnan skickade 39-årige Woodley i mattan med ett välriktat slag i den sjätte ronden.
Boxning • Publicerad 19 december 2021
Jake Paul är främst känd från Youtube.
Jake Paul är främst känd från Youtube.Foto: Jordan Strauss

Den upphaussade fajten, som gick av stapeln vid en gala i staden Tampa i Florida, var den andra mellan de två. Även det första mötet, i augusti i år, slutade med vinst för Jake Paul.

Den gången avgjordes det genom så kallat split decision av oeniga domare. Den här gången var utgången desto mer odiskutabel.

Annons

Efter fem relativt avslagna ronder blixtrade matchen till i den sjätte. Med knappa minuten kvar av ronden fick 24-årige Paul in en hård höger som träffade Tyron Woodley över tinningen. Den tidigare welterweight-mästaren i MMA störtade i mattan med huvudet före, och domaren bröt matchen.

Jake Paul är främst känd som youtuber gjorde sig ursprungligen ett namn som skådespelare och youtuber, men har de senaste åren alltmer gjort sig ett namn, om än ett kontroversiellt sådant, som boxare.

Returmötet med Tyron Woodley var Pauls femte match som professionell boxare. Han har vunnit samtliga, varav fyra på knockout.

Även brodern Logan Paul har gått boxningsmatcher, bland annat en uppvisningsmatch mot Floyd Mayweather som slutade utan vinnare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons