Annons

Wettergren till BT: ”En stor tacksamhet”

Efter slutsignalen var det en stor besvikelse. Men med perspektiv på det är Sveriges assisterande förbundskapten Peter Wettergren mer än nöjd med mästerskapet.
– Jag bär med mig en stor tacksamhet över att ha fått vara en del av det här, säger ex-elfsborgaren till BT.
FOTBOLL • Publicerad 8 juli 2018
Peter Wettergren, assisterande förbundskapten, är mer än nöjd med insatsen i VM.
Peter Wettergren, assisterande förbundskapten, är mer än nöjd med insatsen i VM.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Sveriges VM är över efter uttåget i kvartsfinalen mot England. För Peter Wettergren har det senaste dygnet varit omtumlande.

– Först var man väldigt besviken efter matchen. Men sedan med lite perspektiv på det känner man sig oerhört nöjd och oerhört stolt. Så det har varit väldigt blandade känslor, först väldigt besviken och sedan väldigt stolt över det vi har uppnått och fått vara med om.

Annons

Två nickmål, först av Harry Maguire och sedan Dele Alli, fällde Sverige i kvartsfinalen. På de lägen Blågult hade stod engelsmännens målvakt Jordan Pickford i vägen.

– Vi gör bra saker, säger Wettergren. De gör mål på en hörna först, samtidigt som vi får jaga. Vi kanske inte gör våran bästa match, men ändå en okej insats tycker jag. Ska man vinna en sådan match måste vi göra mål på de chanser vi får. Det känns ganska talande att deras målvakt blir ”man of the match”. Han gör några bra räddningar. Jag kan inte vara missnöjd utan jag tycker att vi fick ut det som fanns av killarna. Och jag kan också tycka att vi gjorde en bättre match nu än vad vi gjorde mot Schweiz. Alla jobbade och slet så mycket de kunde.

Efter matchen mot England kände Wettergren stor besvikelse. Det vändes till stolthet efter ett tag.
Efter matchen mot England kände Wettergren stor besvikelse. Det vändes till stolthet efter ett tag.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Wettergren, som ju var assisterande tränare i Elfsborg mellan 2004 och 2015, menar att han tar med sig en hel del från mästerskapet.

– Oerhört mycket erfarenhet, naturligtvis. Och känslan av att vi gjort det här på egen hand. Vi slog ut stornationer ur kvalet, vi vann gruppen och vi tog oss till kvartsfinal. Killarna har ställt upp på idén om hur vi vill spela fotboll. Jag bär med mig en stor tacksamhet över att få vara en del av det här. Vi gick ändå nästan till en semifinal i det största man kan vara med om inom fotbollen. Det är helt fantastiskt.

Vad händer nu för egen del?

– Jag ska försöka ha lite semester, haha. Vi har haft 47 dagar ihop nu, så jag känner att jag behöver ett litet break. Man behöver ladda sina batterier och jag känner mig väldigt sliten just nu.

Wettergren säger också att tanken är att satsa vidare med landslaget i höst.

– Ja, det är planen just nu i alla fall. Man vet aldrig hur framtiden ser ut, men vi tar en dag i taget så får vi se.

Ludvig LindbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons