Annons

Wernbloom stämplad som benknäckare

Hyllad efter målet mot Real Madrid. Efter helgens derby mot Dynamo Moskva lät det annorlunda.
Sport • Publicerad 13 mars 2012
Wernbloom tacklar Reals Pepe.
Wernbloom tacklar Reals Pepe.Foto: Ivan Sekretarev/Scanpix

Pontus Wernblooms spelstil får kritik och några medier stämplar honom som en benknäckare.

Landslagsmittfältaren spelar returen i åttondelsfinalen i Champions league mot Real på Santiago Bernabeu i Madrid på onsdagskvällen.

Annons

CSKA Moskva klarade 1–1 hemma – tack vare Wernblooms volleyträff på tilläggstid. Då fick han uppskattning och rubriker för sitt mod.

Det var andra tongångar efter derbyt (1–1) mot Dynamo.

Motståndare och vissa medier anklagade Wernbloom för att spela fult och för hårt. Han fick också en varning i matchen.

"Uppgift att försvara"

Wernbloom förklarade sig i tidningen Sport-Express.

– Varför stämplar de mig som en ful fotbollsspelare? Kanske de inte vet att jag är en typisk mittfältare och min uppgift är att försvara? Jag får gula kort för taktiska fel. Jag blir lämnad ensam, våra backar anfaller, motståndarna kontrar mot mål och jag tvingar ner dem för att hindra anfallet. Visst, jag har fått kort under hela min karriär. Men det är mitt jobb.

CSKA-tränaren Leonid Slutskij ryckte ut till Wernblooms försvar.

– Jag är väldigt upprörd över att vissa massmedier och experter redan satt en stämpel som benknäckare på Wernbloom, som han absolut inte förtjänar. Han har inte brutit någons ben, ingenting speciellt har inträffat och ändå är han stämplad. Visst, han spelar hårt – men varken brutalt eller elakt.

Men andra kritiserade svensken.

– Wernbloom verkar stundtals väldigt bra, men enligt min åsikt måste han lugna ned sig och gå ut på plan med lite kyligare huvud, annars riskerar han att bli en av de fulaste spelarna i ryska ligan, sade förre landslags- och CSKA-mittfältaren Rolan Gusev, numera i Arsenal Kiev i ukrainska ligan.

Annons

Mata tror på vändning

Real Madrid är storfavorit att gå vidare till kvartsfinal. I kvällens andra match är det fördel Napoli i returen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Italienarna vann hemmamatchen med 3–1.

Men Juan Mata, Chelseas spanska mittfältsstjärna, är övertygad om att klubben kan nå kvartsfinalen som enda engelska klubb.

– Det är som en cupfinal och vi måste vinna med minst 2–0. Jag tror att vi kan göra det. Vi kommer att ha publiken bakom oss och har visat tidigare att vi är starka på hemmaplan i Champions league.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons