Annons
Fick chansen från start – då hittade dalmasen nätet.
Sport • Publicerad 24 juli 2008
Foto: Anna Didriksson
Tredje målet gjordes av Stefan Ishizaki.
Tredje målet gjordes av Stefan Ishizaki.Foto: Anna Didriksson
Foto: Anna Didriksson

Lasse Nilsson kollar sms:en, lägger tillbaka telefonen och säger: "Nu har man kompisar igen."

Med ett mål och en läcker framspelning är det klart han är populär i Borås.

Annons

Elfsborgs egen dalmas skyndar sig att tillägga att Borås och Elfsborg känns som hemma och att han har många kompisar i stan.

– När jag åkt till Borås under mina år utomlands har jag alltid sagt att jag ska hem.

I går såg han verkligen ut att känna sig som hemma. Som allsvensk startman för första gången sedan 2004 rivstartade han med en synnerligen tjusig chipp till Elfsborgs tidiga ledningsmål.

– Jag såg att Emir (Bajrami) kom på bortre och det funkade ju utmärkt.

Nilsson var, stärkt av den lyckosamma starten, synnerligen aktiv i första halvlek och kunde efter 25 minuter ha ökat på ledningen, om det inte vore för att han missade bollen.

Fin återkomst

Revanschen kom – efter en annan Elfsborgsmiss. Fem minuter före paus halvmissade Emir Bajrami sitt skott, vilket friställde Nilsson i straffområdet. Lugnt och behärskat lyfte Elfsborgs hemvändare bollen i nät med vänsterfoten.

Snacka om en produktiv återkomst.

– Man har egentligen mer att förlora än att vinna när man kommer så fri. Bollen studsade och jag hann tänka lite grann. Det gäller bara att få den på mål – och det fick jag.

Hur skönt var det?

Annons

– Det är alltid kul, men jag är inte i Elfsborg för att göra mål utan för att hjälpa laget till så mycket framgång som möjligt.

Kanske är det Nilsson som är nyckeln till att Elfsborg får hål på bottenlagen, något de gulsvarta inte lyckats särskilt bra med tidigare i år.

– Det är svårt för mig att jämföra, men den här matchen spelade vi med tålamod. Vi lockade även fram Norrköping lite och kunde vända spelet mot dom.

Fick chansen

Efter ett par år utomlands är Nilsson, som kom som lån tidigare under månaden, egentligen inne i försäsongsdelen av säsongen men nog gick det att skönja en hel del kvalitet i hans aktioner på planen, även om de blandades ut med en del enkla misstag.

Han fick chansen från start eftersom Fredrik Berglund behövde vila upp sig efter att samma dygn ha blivit pappa till sin första dotter, Celine.

Var redo i 60

Nilsson känner sig inte redo för 90 minuter än.

– I 60 minuter hade jag något att ge och kunde gå på varje boll. Sen handlade det mer om att stå rätt i positionerna.

Det sista bytet fick slitne backen Teddy Lucic göra.

Annons

– En som är trött där framme gör mindre skada än en trött back. Och jag hade ju inte kramp heller, även om det drog lite i vaderna och ljumskarna.

Tränaren Magnus Haglund om Nilssons insats:

– Han gjorde det bra, framför allt första timmen. Han har många extraordinära kvaliteter som vi kommer att få nytta av framöver.

Erik Jullander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons