Annons

Webb-tv: Elfsborg–Riga 1–0: Äntligen satt den för Avdic

– Det här var bra för självförtroendet. Kanske har målskyttet lossnat för Denni Avdic nu.
Sport • Publicerad 20 juli 2008
I mål! Denni Avdic rullar in segermålet mot Riga i Intertotocupen. Och det var ett viktigt mål för Avidcs självförtroende, enligt honom själv. Kanske har det lossnat framför mål nu.
I mål! Denni Avdic rullar in segermålet mot Riga i Intertotocupen. Och det var ett viktigt mål för Avidcs självförtroende, enligt honom själv. Kanske har det lossnat framför mål nu.Foto: Anna Didriksson

Huskvarnaprodukten Avdic, 19, har haft en tuff säsong. Som arvtagare till Mathias Svensson i rollen som targetplayer har han stångats mot tunga mittbackar, han har fått ta emot mycket stryk. Och trots att han skapat målchanser har inte avsluten suttit. Den allsvenska hemmapremiären mot AIK och cupmatchen mot Örebro undantagna.

Tills i går.

Annons

Den första av två matcher i intertotcupen mot lettiska FK Riga var 18 minuter gammal när Anders Svensson mästerligt spelade fram Fredrik Berglund i djupled. Från bra läge några meter in i straffområdet sköt ”Bella” till höger om målvakten Sergej Chepchugov.

Returen gick rakt ut till Avdic som med högern placerade in bollen tätt intill stolpen.

Avdic jublade. Guliganerna jublade. Och en lättnad kunde skönjas hos målskytten.

Äntligen.

– Det var verkligen äntligen. Det var jätteskönt att få in ett mål. Det här var bra för självförtroendet.

Har du grubblat mycket över målskyttet?

– På träningarna går bollarna in, men jag vet inte, det sitter väl lite i huvudet. Fast så länge laget vinner så är det okej. Det spelar ingen roll vem som gör målen, men för egen del?, visst är det skönt.

I första halvlek spelade Elfsborg bra. Laget hade ett stort bollinnehav, Mathias Florén och Emir Bajrami kom runt på kanterna och fick in bollar framför mål, Anders Svensson slog flera högkaratiga djupledspass och laget skapade chanser. Men avsluten mot mål lyste med sin frånvaro.

– Vi snackade innan om att vi skulle skjuta mycket, men under matchen kändes det som vi hellre skulle spela oss till chanserna.

Behövs inte båda sortens anfall?

Annons

– De behövs. Vi har många duktiga skyttar, Anders, Helgi, jag och det finns fler, fast det är typiskt vårt lag. Vi har många som vill spela igenom, men vi behöver skjuta utifrån också.

Det uteblivna skyttet till trots. Elfsborg vinner sina matcher ändå. Som så ofta förr genom starkt defensivt arbete.

I andra halvlek märktes det täta matchandet hos många Elfsborgsben. Offensiven dog ut, rörelsen minskade påtagligt och Riga tog till viss del över bollinnehavet. Dock utan att skapa några riktiga farligheter.

Den hetaste, när Johan Wiland släppte retur – till en offsidestående anfallare.

– Jag är ruggigt imponerad av att vi spelar så bra. Det är inte många lag som klarar av att spela så många matcher på så kort tid så bra.

Hur går tankarna inför returen i Riga nästa söndag?

– De överraskade oss lite med att vara så individuellt skickliga. Deras anfallare och mittfältare var kvicka och starka i kroppen. Men gör vi vad vi ska tror jag det kommer att gå vägen.

Fotboll Intertotocupen, omgång 3, match 1

Elfsborg–FK Riga 1–0

Martin Björklund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons