Annons

Webb-TV: Det ser dystert ut, BHC

Fem matcher utan seger gör ont bara det.
Men efter raset hemma mot AIK kräver lagkaptenen en än högre smärttröskel.
– Vi måste offra mer, det här håller inte, säger Mikael Hultqvist.
Sport • Publicerad 6 januari 2008
Gustaf Wesslau släpper in 2?0-målet på AIK i går.
Gustaf Wesslau släpper in 2?0-målet på AIK i går.Foto: Lars-Åke Green

Ishockey, allsvenskan

Borås HC - AIK 0–5

Annons

Nu vann Hammarby bottenmötet med Huddinge – men det går inte att komma ifrån att trenden är tråkig och att strecket kommer allt närmare.

Dessutom väntar möten med topplagen Björklöven, Rögle och Malmö i de tre kommande omgångarna.

Uppförsbacke.

– Det är klart att det inte känns bra. Vi släpper till tre frilägen, snacka om att hjälpa vår målvakt, det håller bara inte i allsvenskan, säger Hultqvist.

AIK kom två mot noll, två gånger om, inom loppet av tretton sekunder i början av andra perioden – och innan BHC-kaptenen hunnit vråla ut sin ilska hade 0–1 blivit 0–3.

Totalt mörker fem minuter senare när Mattias Beck helt fri vispade upp 4–0 i krysset efter det att BHC-backen Elias Fälth haft en puck i ribban i anfallet före.

Marginaler?

– Så är det i hockey, men jag tycker inte vi kan skylla på det. Inte på domaren heller, som enligt mig gör en helt reko insats, eller någonting annat. Vi måste in och ta stryk, vi måste offra ett finger eller en arm. Det låter som rena klyschor, men det är så läget är nu, säger ”Hulken”.

Läget i övrigt:

BHC skriker efter sina skadade backar och om inte rutinerade Anders Skördåker, Alexander Täng eller Mats Hansson snarast kommer tillbaka krävs nyheter. Inte minst när det kan det vara så att Philip Larsen (spelade sliten i går efter JVM-spel) kan vara förlorad till Frölunda för gott när fönstret stänger den 31 januari.

Annons

Gunnar Persson, tränaren, är förstås väl medveten om läget i all sin besvikelse efter matchen.

– Vi håller våra ögon och öron öppna, men dyker det upp något brukar 15 klubbar vara intresserade och sådan är marknaden för dagen, säger han.

– Nu hoppas vi och tror att Täng kanske kan vara tillbaka om någon vecka och Mats om två, men det är svårt att spika något datum för comeback.

Hur orolig är du med tanke på den senaste tidens resultat?

– Det är klart att jag både är förbannad och besviken över att vi inte kan vinna matcher och att vi inte är tillräckligt heta. Stå på mål, åk på mål, skjut på mål, det måste bli tuffare. Sedan tycker jag inte att siffrorna i dag speglar matchen. Men det är bara att gratulera AIK till lyckad taktik och en ruskig effektivitet.

Gästernas omställningar var av kvalité BHC för dagen saknar – och efter 5–0 i slutperioden handlade avslutningen mest om utvisningar och spridda burop.

Kapten Hultqvist var en av de skyldiga. Totalt sex minuter.

– Jag var frustrerad och ibland måste även jag få reagera. Men det där har med småsaker att göra, vi måste vakna nu och förhoppningsvis var detta en lagom klocka.

Behöver ni förstärka laget?

– Finns det några namn? Ärligt talat, det där lämnar jag över till Gunnar och Stefan (sportchefen, Persson).

David Axelsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons