Annons

Washingtons NFL-lag byter namn

Amerikansk fotboll • Publicerad 13 juli 2020
Washingtons quarterback Dwayne Haskins kan snart spela för ett lag med ett nytt namn. Arkivbild.
Washingtons quarterback Dwayne Haskins kan snart spela för ett lag med ett nytt namn. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

NFL-laget Washington Redskins kommer att byta namn. Det uppger flera amerikanska medier, som skriver att laget under måndagen officiellt ska stryka den del av namnet som uppfattas som nedsättande för ursprungsbefolkningen.

Något nytt namn kommer dock inte att presenteras ännu, enligt The Washington Post på grund av en konflikt om varumärkesskydd.

Annons

Lagets nuvarande namn har i flera år varit omdiskuterat, och efter vårens och sommarens demonstrationer mot rasism och polisvåld i USA har debatten tagit ny fart.

Ägaren Daniel Snyder har tidigare att vägrat byta namn, men förra helgen bekräftade lagets ledning att man kommer att genomföra "en grundlig genomgång av namnet". Då hade flera viktiga sponsorer uppmanat till namnbytet, bland annat Fedex, som hotat med att dra tillbaka sitt sponsoravtal omfattande närmare två miljarder kronor.

Klubben har haft namnet Washington Redskins sedan 1937 då laget flyttade till huvudstaden från Boston.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons