Annons

Warnock historisk i 1 602:a matchen

Fotboll • Publicerad 2 november 2021
Neil Warnock. Arkivbild.
Neil Warnock. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Visst, hans Middlesbrough tappade 1–0 till 1–3 i Championshipmatchen borta mot Luton Town. Men Middlesbroughs tränare Neil Warnock hade oavsett all anledning att fira.

Den 72-årige profilen gjorde nämligen sin – håll i dig nu – 1 602:a match som tränare i den engelska proffsfotbollen. Ingen annan har gjort fler, och han passerade därmed Dario Gradi, som Warnock i helgen klev upp jämsides med.

Annons

Under sin långa tränarresa har Warnock gått från att träna lag utanför det professionella ligasystemet till Premier League. Tre klubbar – Sheffield United, Queens Park Rangers och Cardiff – har han tagit upp från Championship.

Huruvida han även kommer att ta upp "Boro" i engelsk fotbolls finrum återstår att se. Men än så länge håller Warnock i gång.

En viktig faktor i hans ledarskap?

– Jag tycker inte att det finns tillräckligt med humor i sporten längre. Alla är så seriösa. Jag tycker om att få folk att skratta och njuta av livet, sade han enligt lokaltidningen The Northern Echo förra veckan.

Fakta: Flest matcher som tränare i den engelska proffsfotbollen

Neil Warnock, 1 602

Dario Gradi, 1 601

Fred Everiss, 1 524

Sir Alex Ferguson, 1 503

Brian Clough, 1 451

Jim Smith, 1 442

Harry Redknapp, 1 434

Källa: Sky Sports

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons