Annons

von Uthmann föreslås som SOK-ordförande

Hans von Uthmann är valberedningens förslag till ny ordförande i Sveriges olympiska kommitté (SOK).
"Vi i valberedningen tror att Hans är rätt person som ordförande i det läge som SOK befinner sig i nu och de närmaste två åren, säger valberedningens ordförande Patrik Tengwall i ett pressmeddelande.
Olympiskt • Publicerad 30 mars 2023
Hans von Uthmann. Arkivbild.
Hans von Uthmann. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Hans von Uthmann har suttit i SOK:s styrelse de senaste tolv åren och har sedan slutet av förra året fungerat som tillförordnad vice ordförande.

Hans von Uthmann leder arbetet kring förstudien som ska presenteras i april gällande Sveriges möjligheter att ansöka om vinter-OS och Paralympics 2030. von Uthmann har även tidigare varit ordförande i det Svenska basketbollförbundet.

Annons

De förbund som föreslagit Hans von Uthmann som ny i ordförande för SOK är Svenska basketbollförbundet, Svenska skidförbundet, Svenska ridsportförbundet, Svenska kanotförbundet och Svenska tennisförbundet, uppger SOK.

"Det är ett fyllnadsval om två år på ordförandeposten och av de föreslagna kandidaterna tror vi Hans är rätt person med den bredd av styrelseerfarenhet inom såväl idrotten som näringslivet som han besitter, säger Patrik Tengwall.

Den tidigare ordföranden, Mats Årjes, avgick sedan han åtalats för sexuellt ofredande, men därefter friats i rätten.

Den nye ordföranden väljs på årsmötet den 20 april.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons