Annons

VM-premiären uppskjuten – igen

Först snö, sedan dimma.
Premiären av alpina-VM i Cortina d'Ampezzo skjuts upp till torsdag, sedan även damernas super-G drabbats av väderproblem.
Alpint • Publicerad 9 februari 2021
Strålande sol i målfållan – men dimma på berget. Väderproblemen fortsätter för alpina-VM i Cortina.
Strålande sol i målfållan – men dimma på berget. Väderproblemen fortsätter för alpina-VM i Cortina.Foto: Torstein Bøe/NTB

Snön satte stopp för den tänkta VM-premiären, damernas kombination, på måndagen. Dagen efter var det i stället dimma som ställde till det för de italienska VM-arrangörerna.

Damernas super-G skulle ha inletts klockan 13, men medan målområdet badade i sol var sikten uppe vid starthytten och ett parti i början av backen närmast obefintlig.

Annons

Efter att starten flyttats ner till reservstarten och skjutits upp ett par gånger kom vid 14.30 till slut beskedet: det blev ingen tävling på tisdagen heller.

Nästa tävling med chans att bli den första under årets VM var herrarnas kombination på onsdag, men väderprognosen varnar för dåligt väder även då.

Därför flyttas herrarnas kombination till måndag, samma dag som damernas variant avgörs.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons