Annons

VM-kval i Alingsås väntar för Baik-stjärnan

Borås AIK har med en spelare i den svenska trupp till VM-kvalet i Alingsås.
FUTSAL • Publicerad 10 januari 2019
Baiks Mattin Najafi i aktion mot IFK Göteborg tidigare i vinter.
Baiks Mattin Najafi i aktion mot IFK Göteborg tidigare i vinter.Foto: Johan Valkonen

Det är Mattin Najafi som finns bland de 15 uttagna spelarna, varav tre är målvakter. Även den före detta Baikspelaren Fehim Smajlovic ingår i truppen

Sverige inleder VM-kvalets förstarunda med gruppspel i Estrad i Alingsås vid månadsskiftet. Första matchen går mot Armenien den 30 januari, den andra mot Malta dagen efter och så avslutas gruppspelet med match mot Belgien den 2 februari.

Annons

Mattin Najafi har hittills spelat tre landskamper, och på dem har han gjort två mål. I SFL har han gjort sju mål på nio matcher. Dessutom har han fått 13 knallar, vilket placerar honom som trea bakom Irfan Delimedjac och Henrik Svedberg i Baiks knalleliga.

Marksonen Fehim Smajlovic spelar i år för serieledande IFK Uddevalla, där han har gjort sju mål på tolv matcher. I landslaget står han på 17 matcher och tre mål.

Johan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons