Annons

VM-debutant Öhlund vill synas i tv

Erik Öhlund springer sin VM-debut i dag. Med många tv-kameror i skogen.
Sport • Publicerad 13 juli 2008

– Det blir en ny upplevelse men det gäller att springa på precis som i vanliga fall, säger han.

I dag sker Erik Öhlunds VM-premiär. Ulricehamns hopp i årets VM har varit i Tjeckien i några dagar och fått känna på miljön.

Annons

– Vi samlades i onsdags och åkte hit i torsdags. I fredags tränade vi ganska hårt och jag börjar känna mig hemma i svängarna nu, sa han när BT nådde honom i går kväll.

– Det ska bli skitskoj, det här. Hela processen, med upplevelser före, under och efter loppet, är ju själva tjusningen.

I dag springer han, förhoppningsvis, två lopp. Först är det kval på förmiddagen, och sedan final ett par timmar senare.

– Det blir inte lätt att ta sig vidare från kvalet. Det är tre heat med 40 i varje som gör upp om totalt 45 finalplatser, 15 från varje heat. Jag tror att jag klarar av två lopp samma dag bra, eftersom jag tränat på det hemma.

Loppet kommer att sändas i tv (sändningen börjar 17.55 i Tv4sport), hur påverkar det dig? – Det kommer vara 17 kameror, på 18 kontroller. Det gäller att inte tänka på det. Jag ska springa rätt väg, oavsett om det är kameror eller inte. Det blir en ny erfarenhet och det gäller att hålla huvudet kallt. Jag tror att det ska gå bra, säger han.

Målsättningen för dagen? – Jag har ingen erfarenhet från VM, men om jag gör ett bra lopp tror jag att jag kan komma på topp 5. Det är ett realistiskt mål, även om det är högt uppsatt. Allt måste stämma bra.

Orienterings-VM Tävlingen avgörs i Olomouc i östra Tjeckien, belägen tiotalet mil från gränsen mot Polen, Slovakien och Österrike.

I dag: Sprintkval och final (svenskar: Martin Johansson, Emil Wingstedt, Erik Öhlund, Emma Engstrand, Linnea Gustafsson och Helena Jansson).

Tisdag 15 juli: Långdistanskval (Martin Johansson, Mats Troeng, Emil Wingstedt, Annika Billstam, Emma Engstrand och Sofie Johansson).

Torsdag 17 juli: Medeldistanskval och final (Erik Axelsson, Mattias Karlsson, Peter Öberg, Lina Bäckström, Helena Jansson och Lina Persson).

Lördag 19 juli: Långdistansfinal.

Söndag 20 juli: Stafett. (TT)

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons