Vinst för Tranemo med frisk Folkesson

Efter sex raka förluster tog Tranemo en efterlängtad seger.– Jag tycker vi var bättre rakt igenom, säger Per Folkesson.Han var tillbaka i laget efter att ha missat tre matcher.
Innebandy • Publicerad 28 november 2015

Till den här säsongen kom 33-årige Folkesson tillbaka till Tranemo efter nio framgångsrika år i norsk innebandy på högsta nivå. Två mästerskap spelade han till sig i grannlandet.

Som väntat har han tillhört de tongivande i Tranemo den här hösten. Fast han spelade inte i derbyt mot Borås IBF och inte heller i två andra matcher. En halsböld satte stopp för medverkan.

– Det var jobbigt. Jag kunde inte äta på fyra dagar, säger Per Folkesson.

Tranemo har över huvud taget varit hårt drabbat senaste tiden. Sjukdomar och skador har hört till vardagen och efter vinsten mot Lidköping den 10 oktober har förlusterna radat upp sig.

Inför matchen mot Barnarp kom ett bakslag till. Viktor Nydén hade åkt på magsjuka. Det betydde att Per Folkesson fick ställa upp och spela back.

– För första gången i mitt liv, säger han.

Men han gjorde det som om han inte gjort annat.

– Per har teknik och kunnande. Jag visste att det skulle gå bra, säger Tranemotränaren Mikael Stål.

Och det gick ju bra för hela laget i den här matchen som var något av sista chansen. Men spelmässigt svängde det fram och tillbaka hela tiden.

Det började strålande, redan efter fyra minuter stod det 2–0. Barnarp kom igen och kvitterade i början av andra perioden.

Vid ledning med 3–2 fick Tranemo ett gyllene tillfälle att dra ifrån. Barnarp drabbades samtidigt av en utvisning på två minuter och en på fem minuter sedan deras spelare båda gått hårt åt hemmalagets Johan Magnusson.

Tranemo hade ett otal möjligheter att göra mål i power play men inget gick in. Men med lika många spelare på banan gjorde Tranemo 4–2.

Johan Magnusson ökade på i början av tredje perioden men det var inte avgjort för det. Spänningen höll sig ända fram till slutsignalen.

Först då kunde Tranemo jubla över den hett efterlängtade seger. Den som gav hopp om att laget ska kunna greja nytt kontrakt.

– Vi är på rätt väg. Nu hoppas jag att vi kan få med fler av våra skadade och sjuka spelare, säger Mikael Stål.

Det gick ju bra så fort Per Folkesson frisknade till.