Vilken stjärnsmäll BHC

Innan matchen fick han motta applåder och presenter för insatsen i JVM.
Men efter insatsen mot Björklöven blev det inga hyllningar.
– Jag var lika dålig i första perioden som alla andra, sa Joakim Andersson efter förlusten med 5-1 (4-0, 0-1, 1-0).
Sport • Publicerad 10 januari 2008
"Löven" var tyngre och tryckte ner BHC under den första perioden. Fyra snabba mål räckte för att säkra en säker hemmaseger.Foto: Västerbottenkuriren

Och det var just första perioden som var problemet. Återigen tappade Borås i matchens inledning. Igår hann matchen inte ens börja förrän Björklöven avgjort.

– Vi skulle jobba uppoffrande från start och så gör vi precis tvärtom, sa Borås tränare Gunnar Persson besviket.

Efter drygt tre minuter drog Jens Karlsson på sig en utvisning och hemmalaget kunde enkelt göra 1–0 redan då. Innan första perioden var över hade ledningen blivit hela 4–0 och matchen var avgjord.

Ineffektivitet känns som ett snällt ord för att beskriva Borås spel i första perioden, eftersom det faktiskt innebär brända målchanser. Och målchanser bjöds det inte alls på från Borås sida, bortsett från matchens första minut då Joakim Persson faktiskt hade ett kanonläge att ge bortalaget ledningen.

I andra perioden var det nya tag och där följde bortalaget tränarens råd om att ge allt från start. Nio sekunder tog det för Jens Karlsson att reducera. Och därefter höll Borås jämna steg med Björklöven matchen ut.

– Vi gör två bra perioder efter första, tyckte Joakim Andersson.

I sista perioden satsade Borås för fullt. Med nästan sju minuter kvar att spela valde Gunnar Persson att plocka ut målvakten Gustaf Wesslau. Och därefter kom han inte in på isen igen.

– Förlust med 4–1 eller 5–1 spelar ingen roll, konstaterade Andersson.

Friskt vågat, men inget vunnet. Istället för reducering kunde Björklöven fastställa slutresultatet 5-1 i öppen kasse.

I och med förlusten har nu Borås sex raka matchen utan seger. Björklöven är inte ett

lag som Borås på förhand räknat med seger över, men Persson börjar bli bekymrad över sitt lags situation.

– Skit i vilka vi möter, vi måste ta tre-poängare, sa Persson.

Det var inte bara Andersson som var tillbaks i Boråströjan. Även Alexander Täng gjorde comeback, även om istiden var marginell.

I och med att Täng är tillbaka i truppen kommer man inte att förlänga kontraktet med Röglelånet Niklas Öhman.