Annons

Verstappen ny VM-ledare – när Bottas vann

Spänningen tätnar i F1-cirkusen. Med sex tävlingar kvar är det det fortfarande ett tvåmansrace om världsmästartiteln mellan sjufaldige mästaren Lewis Hamilton och utmanaren Max Verstappen.
Efter Turkiets GP är det sex poäng mellan dem till nederländarens fördel.
Formel 1 • Publicerad 10 oktober 2021
Valtteri Bottas, vänster, och Max Verstappen hade mycket att fira i Istanbul.
Valtteri Bottas, vänster, och Max Verstappen hade mycket att fira i Istanbul.Foto: Umit Bektas/AP/TT

Ingen av dem kunde dock rå på segraren på banan i Istanbul, finländaren Valtteri Bottas som kontrollerade sin ledning från start till mål och dessutom stod för loppets snabbaste tid.

Turkiets GP ställde höga krav på förarna. Ett tidigare regnoväder gjorde att banan torkade långsamt och däckbytena skedde sent i loppet. Lewis Hamilton bytte, som sista toppförare, så sent som med sju varv kvar – dock inte helt frivilligt.

Annons

I och med brittens däckbyte tappade han två placeringar, ner till en femteplats. På det fuktiga underlaget blev nya däck inte en fördel förrän det första gummilagret slitits ner och däcken blivit lite mer glatta. Det sena bytet sabbade alla chanser till en pallplats.

– Varför gav ni upp den platsen?, utbrast Hamilton till sitt team i radion.

Verstappen å sin sida verkade ha bytt precis i tid och kunde bevaka sin andraplats och bärga 18 nya poäng och därmed ta över VM-ledningen, med sex poäng.

– Vi maximerade det resultatet, det var inte lätt med däcken, sade Verstappen efter målgång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons