Kristianstad vann i Champions League-kampen

Fyran Kristianstad tog emot trean Eskilstuna i en viktig match i damallsvenskan.
Kristianstad kan efter 2–0 fortsätta drömma om Champions League.
Växjö i botten kan också fortsätta hoppas, om spel i Damallsvenskan. Man vann sin första match för säsongen med 1–0 mot Piteå.
Fotboll • Publicerad 10 oktober 2021
Kristianstads Miranda Nild (till vänster) gjorde 2–0 för hemmalaget. Arkivbild
Kristianstads Miranda Nild (till vänster) gjorde 2–0 för hemmalaget. ArkivbildFoto: Andreas Hillergren/TT

Flera lag är inblandade i kampen om tredjeplatsen. En placering som innebär Champions League-spel. I dag möttes de som har bäst möjlighet att ta den.

Kristianstad spelade hemma mot Eskilstuna.

I matchen var Kristianstad det starkare laget. Men det var först i andra halvlek som målen kom.

Anna Welin vände bort en motståndare och satte bollen från distans till 1–0

Miranda Nild punkterade sedan matchen med 2–0 i 79:e minuten.

Tre poäng skiljer nu Kristianstad och Eskilstuna. Det är dock ändå Eskilstuna som fortfarande har grepp om tredjeplatsen när tre matcher återstår av seriespelet.

I andra delen av tabellen tog Växjö säsongens första vinst.

Inför matchen hade Växjö elva poäng upp till strecket med fyra matcher kvar att spela. Chansen att få spela damallsvenskan nästa år var näst intill obefintlig.

De enda som möjligtvis skulle kunna tro på det var Växjö, och det visade man mot Piteå. Nellie Karlsson nådde högst på en hörna i 52:a minuten som betydde 1–0.

Växjö hade ytterligare en boll i mål men dömdes bort för offside. Resultatet 1–0 stod sig matchen ut.

Det skiljer nu åtta poäng upp till AIK på säker plats med tre matcher kvar av säsongen. Ett väldigt tufft läge för Växjö, men första vinsten är bärgad.

Piteå stannar kvar på 16 poäng efter förlusten, men har klart bättre målskillnad än AIK.