Annons

Värvningsplanen: Norrby kan vänta till i sommar

Norrby tippades som väntat i botten av superettan.Samtidigt förbereds en reservplan, där återstående värvningsbudget kan sparas fram till sommarens transferfönster – vilket skulle möjliggöra en dyrare spelare under hösten.– Den tanken finns i bakhuvudet, bekräftar klubbchefen John Östby.
Fotboll • Publicerad 28 mars 2017
Norrbys tränare och lagkapten, Simon Eriksson och Marcus Översjö, under måndagens upptaktsträff inför starten av superettan. Foto: Oskar Pålsson
Norrbys tränare och lagkapten, Simon Eriksson och Marcus Översjö, under måndagens upptaktsträff inför starten av superettan. Foto: Oskar Pålsson

Den 13 november förra året skrev Norrby IF historia genom att kvalificera sig för spel i superettan.

Av 140 dagars förberedelser återstår nu bara fem innan Gais väntar i söndagens premiär på Borås Arena.

Annons

Vid måndagens upptaktsträff i Upplands Väsby tippades Norrby – som väntat – i botten (se separat artikel).

Av mycket att döma kommer truppen som på söndag går in i tävlingssäsongen att vara den som nu finns. Förra veckans provspelare från Helsingborgs IF, Moustafa Zeidan, genomgår fortfarande läkarundersökningar för den smäll mot huvudet han ådrog sig samtidigt som han nickade in avgörande 2–1 i genrepet mot Ljungskile – och även om 18-åringen fortfarande är aktuell för Boråsklubben talar allt mer för att så inte blir fallet.

– Vi får se, han gjorde ett fantastiskt inhopp men det är mycket som ska klaffa. Ingenting är klart än, säger John Östby, klubbchef.

Samtidigt har ett annat alternativ seglat upp som högintressant. Klubbledningen planerar nu för en lösning där ett tilltänkt nyförvärv nu sparas till i sommar. På så vis skulle flera månadslöner sparas – samtidigt som lagledningen tydligare skulle veta mer exakt vad som krävs för att stärka truppen.

– Hittar vi ingen nu, som konkurrerar om att gå rakt in i startelvan, så kan det bli så att vi avvaktar helt. Tanken finns i bakhuvudet, säger Östby.

Rent ekonomiskt skulle ni då kunna värva en dyrare spelare inför hösten?

– Ja.

En annan aspekt som talar för att klubben väljer att vandra den vägen är att vårsäsongen skulle kunna tillgängliggöra andra spelare på marknaden, exempelvis allsvenska spelare som inte fått speltid och därför vill bli utlånade.

– Det kommer att öppnas fler dörrar, och då blir utmaningen att välja rätt dörr. Samtidigt kommer vi då veta hur heta våra egna spelare är på marknaden, och mer exakt var vi behöver stärka upp, säger Östby.

Norrbytränaren Simon Eriksson är införstådd i att klubben kan komma att vänta till i sommar med ytterligare värvningar.

Annons

– Vi har en bra trupp, och ska vi värva någon nu ska det vara en väldigt bra spelare som verkligen konkurrerar om en startplats, säger han.

Övergångsfönstret i sommar öppnar 1 juli. Då har Norrby spelat 14 seriematcher.

Oskar PålssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons